Събития От всички кътчета на света плащат местни данъци старозагорци

От всички кътчета на света плащат местни данъци старозагорци

Четвъртък, 09 февруари 2017 г., 16:49
Размер на буквите
1плащане онлайн данъци 1От всички кътчета на света старозагорци вече могат да заплащат данъци за имотите си и такса битови отпадъци онлайн. Днес бе демонстриран виртуалният постерминал за плащане на местни данъци и такси на официалната страница на Община Стара Загора. Само за седмица плащане през него са направили 138 граждани, съобщи директорът на Дирекция Финанси Цанка Ганева. Системата е генерирана за цялата страна и информацията е обединена.
Местните данъци и такси достигат 40 млн. лв. и формират 90% от приходната част на бюджета на общината, уточни Ганева. По думите ѝ, събираемостта на налозите за текуща година достига близо 90 на сто. Общината използва всички начини за събиране на вземанията си от физически и юридически лица, но през последните години доброволната събираемост се увеличава, отбеляза гл. финансист на общината.

През 2017 г. се очаква в общинската хазна да влязат около 7 млн. лв. от собствениците на моторни превозни средства, 6. 3 млн. лв. от недвижими имоти и над 9,5 млн. лв. от такса битови отпадъци.

Секретарят на общината Делян Иванов направи демонстрация на услугата електронно картово плащане, което започва с регистрация на портала за проверка на задълженията за местните данъци и такси на адрес http://mdt.starazagora.bg . Всеки регистриран гражданин получава код за достъп и електронно досие. Това е поредната електронна услуга за гражданите, която разкрива Община Стара Загора, след въведените електронен прием за детските ясли, градини и първокласниците.

Сроковете за плащане на данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци са: първа вноска – до 30 юни, втора вноска – до 31 октомври. На предплатилите целия годишен размер на задълженията в срок до 30 април се прави отстъпка 5 на сто.
Община Стара Загора има добър кредитен рейтинг и осигуряването на кредитен ресурс за финансирането на европейските проекти, които изпълняваме, няма да бъде проблем, увери още Цанка Ганева. В демонстрацията участва и началникът на отдел Местни данъци и такси Иван Иванов.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |