Събития Чистят снега от пешеходните зони в Стара Загора

Чистят снега от пешеходните зони в Стара Загора

Петък, 20 януари 2017 г., 16:58
Размер на буквите
1чистене на сняг ръчно 1Близо 300 души почистват ръчно падналия през последните почти две седмици сняг по тротоарите и местата за придвижване на пешеходци в кварталите и централната част на град Стара Загора, информираха от Общината. 140 служители от звено Чистота почистват около автобусните спирки, тротоарите, болниците, училищата, детските заведения, около големите административни сгради и там, където основно се движат пешеходци по улиците. В парковете и градините снежната покривка от местата за движение се отстранява от 70 служители на общинското звено Озеленяване и комунални дейности. Още 80 души се борят с натрупалия сняг и от почистващата фирма Грийн партнърс. Гражданите и собствениците на магазини, банки, заведения, гаражи, фризьорски салони и др., следва също да поемат задълженията си, предвидени в Наредбата за управление на отпадъците и за опазване на чистотата на територията на Община Стара Загора, и да се включат в почистването на града от сняг и лед, припомнят от Общината. В Чл.9, ал 2., на приетата през 2015 г. наредба се казва:

Собствениците, наемателите и ползвателите на недвижими имоти или части от тях, са длъжни да почистват тротоарите пред имотите от сняг и лед, а също така и ледените висулки от сградите. Почистването на ледените висулки трябва да се извършва при осигуряване на безопасността на преминаващите в близост граждани. В Чл.62, ал.2, на същата наредба се казва: Собствениците или наемателите на магазините, заведенията за хранене и развлечения и офисите са длъжни да почистват тротоарите пред обектите си от сняг и лед в течение на работното им време.

Задълженията на гражданите и юридическите лица в подобни случаи са описани и в заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от 09.11.2016 г. , публикувана на официалната страница на общината -

http://starazagora.bg/images/stories/municipality/obyavlenia/2016/zapoved_merki_zimni_2016.pdf

От общината очакват, че в почивните дни гражданите ще се включат активно в почистването. Препоръчително е снегът да се натрупва на купчини, за да бъде извозван по-късно.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |