Събития Пуснаха формулярите на данъчните декларации с баркод

Пуснаха формулярите на данъчните декларации с баркод

Четвъртък, 19 януари 2017 г., 15:19
Размер на буквите
1НАП 1Формулярът на декларацията за облагане на доходите с баркод е достъпен на интернет страницата на НАП, съобщиха от местния офис на Приходната агенция. Той трябва да се изтегли на компютър и да се попълни в режим офлайн. Подаването на декларацията с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за получени доходи и ползвани данъчни облекчения. Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физически лица изтича на 2 май 2017 г. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис, но с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП.
До 31 март физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка, но не повече от 1000 лв., ако подадат декларацията си по интернет с е-подпис или ПИК, и заплатят дължимите суми към бюджета до 2 май. Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2май 2017 г. Плащането на данъци и осигуровки се извършва само по банков път.

От 2017 г. НАП предоставя възможност на клиентите си да подадат еднократно коригираща декларация, след изтичане на законовия срок за това. Корекции в декларациите на физическите лица и ЕТ са допустими до 30 септември 2017 г.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |