Събития Скаут лигата по волейбол влиза в Стара Загора

Скаут лигата по волейбол влиза в Стара Загора

Понеделник, 16 януари 2017 г., 08:40
Размер на буквите
1Скаут лигаРегионално състезание от Скаут лигата по волейбол ще се проведе в Стара Загора, съобщи Александър Александров, главен мениджър на корпорация Развитие, основен спонсор на Лигата. Общо 12 отбора момчета, по шест от зона Добруджа и зона Странджа, ще мерят сили от 3 до 5 февруари в Града на липите. 160 момчета, на възраст между 13 и 14 години, ще участват в състезанията в общинската зала Иван Вазов. Първият турнир включва отборите на: Арда (Кърджали), Сливен, Средец, Омуртаг, Перун (Варна) и волейболен клуб Обединена Варна. Във втория турнир, който ще се провежда по същото време ще участват: волейболни клубове от  Исперих, Черно море (Варна), Белослав, Берое 2016, Царево, Дея Волей (Бургас). Скаут лигата е уникална идея за Европа. Тя се провежда с участието на Българската федерация по волейбол и корпорация Развитие. Обхваща всички 72 клуба в страната и е скрининг за нови надежди във волейбола, каза Александър Александров. Това е вторият кръг на Скаут лигата. Ние решихме да разширим нейната географията, защото не бяха попаднали някои големи градове.
Стара Загора е моят роден град и за мене беше приоритетно да се играе тук. Ще дадем шанс за изява на 160 момчета, ще се постарая това да остане и занапред, допълни Александров. Той обеща на състезанията да присъства поне една звезда на родния волейбол, която да вдъхвони младите към сериозно спортно развитие.
Във вторта фаза ще участват 72 отбора- 36 за момичета и 36 за момчета, на възраст между 13 и 14 години. Около 1500 ще влязат в надпреварата. За всички тях е осигурена екипировка от фирмата Joma. На състезанията ще присъстват и регионалните селекционери, които ще наблюдават младите волейболисти и ще подбират най-качествените от тях, за все по-доброто развитие на волейбола у нас.

Първите три отбора при момичетата и момчетата, заедно с още 6 чуждестранни клуба пък ще участват в международен турнир за купата на Развитие, който ще се проведе вероятно през май и ще бъде като завършек на Скаут лигата сезон 2016/2017.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |