Събития Старозагорски фирми наемат 300 трайно безработни по програми

Старозагорски фирми наемат 300 трайно безработни по програми

Сряда, 11 януари 2017 г., 16:01
Размер на буквите
1Съвет по заетостВ Старозагорска област ще бъдат наети 300 трайно безработни лица по две схеми. Това стана ясно днес на заседание на Областния съвет по заетост под председателството на областния управител инж. Георги Ранов. На него присъстваха Господин Господинов, директор на Регионална служба по заетост, Хасково, представители на Бюрата по труда, на синдикатите, на общините от областта, на работодателски организации.
Участниците в заседанието обсъдиха и приеха заявките на работодатели, кандидатствали по схема Обучение и заетост по ОП Човешки ресурси 2014-2020 г.. В Старозагорска област по тази схема ще бъдат заети 131 работни места от трайно безработни лица с основно и по-ниско образование над 29-годишна възраст. Предвидените средства по нея са в размер на близо 850 000 лв. 84 работодатели са подали заявки за участие по схемата. Те са класирани на база на критерии за подбор и оценка на МТСП. В основния списък присъстват 32 фирми, които ще наемат общо 131 работници за срок от 6 месеца.
На своето заседание Областната комисия по заетост прие и заявките на работодатели по схемата Обучение и заетост на младите хора. Предвидените средства по нея са в размер на 1 846 000 лв. Работните места са 169 и те са за трайно безработни лица с основно и по-ниско образование до 29 години. По тази схема е одобрено финансирането на 54 работодатели, които ще наемат работниците за срок от 6 месеца.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |