Събития Сняг и вятър затрудняват движението по пътищата в Старозагорско

Сняг и вятър затрудняват движението по пътищата в Старозагорско

Петък, 06 януари 2017 г., 11:50
Размер на буквите
1сняг зимаНай-много сняг през нощта е навалял в община Гурково. Там снежната покривка е 15 см. Средно в Старозагорска област дебелината на снежната покривка е 10 см, информираха от Областния кризисен щаб.  На проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг, но пътните настилки са обработени. Пропускат се само леки автомобили. На практика всички пътища към прохода Шипка, от страната в Старозагорска област, в момента са затворени. Магистралите Тракия и Марица са мокри, но обработени и проходими.
Заради силни снегонавявания и нулева видимост са затворени пътищата Мъглиж-Николаево, Крън-Шипка, Дунавци-Шейново-Шипка, отсечката от надлеза на с. Тулово до надлеза на отбивката за Мъглиж. Без ток са Гурково, част от Николаево, Паничерево, Конаре. В община Раднево – Баздуганово, Гипсово и Диня. В община Стара Загора – Оряховица, Дълбоки, Руманя, Хрищени. В община Мъглиж Ягода, Тулово и Юлиево. През нощта е имало проблем на помпената станция на с. Ягода, но той е отстранен и в момента няма опасност от спиране на водата.
В община Стара Загора заради снеговявания е затворен за движение пътят Оряховица – Дълбоки – Братя Кунчеви. Там са изтеглени закъсали градски автобус и лек автомобил. Верижен грейдер работи по разбиване на преспите, съобщи Валери Иванов, началник отдел Опазване на обществения ред.
Снежната обстановка в Стара Загора е овладяна. Екипите на Общинските служби, полицията и пожарната работят съвместно по отстраняване на затруднеията, причинени от падналия снощи сняг. Снежната покривка е от 10-12 см., но силният вятър влошава ситуацията. В града основните улици са почистени на 80 %, започва почистването и на по-малките улички, уточни Иванов.

Пътищата в района на Старозагорските минерални бани са добре опесъчени и движението се извършва нормално. Навсякъде е необходимо водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост.

Четири светофарни уредби на бул. „П. Евтмиий“ и в западния край на бул. Цар Сиемон Велики – на изхода от града са паднали от вятъра. Те са дублиращи и не затрудняват организацията на движението.

Градските автобуси се движат нормално, с изключение на направлението до Телевизонната кула и Люляк, където пътят все още се почиства.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |