Събития 98.6 млн. лв. ще е бюджетът на община Стара Загора

98.6 млн. лв. ще е бюджетът на община Стара Загора

Сряда, 04 януари 2017 г., 16:08
Размер на буквите
бюджет обсъжданеПроектобюджетът на Община Стара Загора за 2017 г. възлиза на 98.6 млн.лв., като за местни дейности са предвидени близо 45 млн. лв., а останалите над 53 млн. лв. са за делегирани държавни дейности. Това съобщи по време на публичното обсъждане главният финансист Цанка Ганева.

Ремонти на междублокови пространства, сгради и улици са приоритетни в инвестиционната програма на Общината за 2017 година

5 млн. лв. са предвидените капиталови разходи в проектобюджета на Община Стара Загора, които ще бъдат насочени основно за ремонти на 31 междублокови пространства, сгради и улици в областния град.

Със собствени средства тази година ще бъде завършена започнатата реконструкция на залата за борба и преустройството ѝ в зала за художествена гимнастика, както и двете автогари – запад и изток.

 

Основните обекти за реконструкция и изграждане, чието проектиране ще бъде завършено със средства от бюджета, са ЦДГ № 2 Зорница, залата в Синдикалния дом, преустройството на дарената от Мария Жекова сграда в културен център за даровити деца, продължението на ул. Христо Ботев, изработването на ПУП за част от кв. Железник и др.
През т.г. са предвидени основни ремонти на детски градини, училища и физкултурни салони, улично осветление, на закритата лекоатлетическа писта, кметства и читалища по селата. Ще бъдат изградени системи за видеонаблюдение, детски площадки, нов гробищен парк в с. Богомилово, поливни системи и облагородяване на парк Бранителите на Стара Загора. Заложено е и създаването на ОУП и ПУП за кв. Бедечка.
За благоустрояване на градската среда, ремонти на 4 училища и две детски градини, втората фаза на транспортния проект, изграждане на нови социални жилища и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на редица сгради ще бъдат насочени над 52 млн.лв., които общината ще получи по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“. Ремонтите на образователната инфраструктура включват СОУ Железник, ЕГ Ромен Ролан, СОУ Иван Вазов, IX ОУ Веселин Ханчев, ОДЗ Звездица и ОДЗ Звънче. Във втората фаза на проект Зелена и достъпна среда ще бъдат обхванати площадното пространство пред общината, пешеходната зона по бул. Цар Симеон Велики и благоустрояването на парк М. М.Кусев.

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат въведени в сградите на ПГВМ „Иван П. Павлов“ и Търговската гимназия Княз Симеон Търновски, както и за многофамилни, административни и обществени сгради.

До края на 2016 година са погасени кредити за над 1,1 млн.лв. за плащания по главници, Фонд Енергийна ефективност и възобновяеми източници и програма JESSICA. До 5 млн. лв. ще бъде поетият нов дълг, предвиден за мостово финансиране на проекти, изпълнявани с европейски средства, съобщи още Цанка Ганева.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |