Събития Интелигентна система за видеонаблюдение изграждат в Стара Загора

Интелигентна система за видеонаблюдение изграждат в Стара Загора

Четвъртък, 22 декември 2016 г., 08:37
Размер на буквите
1преск листовкиВ Стара Загора започва изграждането на интелигентна система за видеонаблюдение. Проектът ще се реализира до две години със средства по Оперативна програма Региони в растеж, съобщи кметът на общината Живко Тодоров. Тази седмица обявяваме процедура за избор на изпълнител за изграждане на система за електронно таксуване, видеонаблюдение и интелигентни светофари. Системата ще се изгражда на етапи и ще бъде отворена, за да могат да се присъединяват нови райони, уточни градоначалникът. По думите му, процедурите трябва да приключат до края на следващото лято, след което да започне и същинската работа по изпълнение на проекта.
Кметът и директорът на ОДМВР старши комисар Николай Кирков дадоха съвместна пресконференция във връзка с общата инициатива да бъдат приведени в известност полицейските служители за всички граждани на общината. За целта е издадена съвместна брошура в тираж 5 000, която представя всеки районен инспектор със снимка, телефон и схема на района или селото, които обслужва. Ние предлагаме полицейска услуга, а гражданите трябва да знаят кой предлага тази услуга, обясни смисъла на кампанията ст.комисар Кирков. Брошурите ще бъдат разпространени в районните управления на полицията, по административните бюра и селата в общината.
Опазването на обществения ред е наш съвместен ангажимент и ние работим винаги в партньорство, за да има по-добри резултати за гражданите, коментира кметът. Живко Тодоров съобщи, че има напредък в борбата с неправилното паркиране – постигнати са добри резултати от действията на мобилните групи от инспектори. Според него, благодарение на акциите на полицията, се работи усилено по наказване на водачи, които шофират под въздействие на алкохол или други опасни субстанции. Контролират се и посетителите на нощните заведения. Той благодари на представителите на Първо и Второ управление на полицията в Стара Загора, които присъстваха на пресконференцията, както и на техния началник, за съдействието за решаване на проблема с предлагане на нерегламентирани от закона услуги, от жени в Станционната градина.

 

zapoznajte se 2 Page 1

 

 

zapoznajte se 2 Page 2

По време на празниците полицейските служители ще работят със заострено внимание и ще следят за опазване на обществения ред, увери ст. комисар Кирков.

От началото на годината са издадени 6 562 фиша с глоби за неправилно паркиране. 62 на сто от нарушителите са били с регистрация извън община Стара Загора, съобщи Валери Иванов, началник на общинския отдел Опазване на обществения ред. До края на ноември има събираемост от 48 на сто от всички фишове, влезли в системата на Местни данъци и такси, уточни той.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |