Събития Фестивалът на розата в Казанлък спечели годишна награда в туризма

Фестивалът на розата в Казанлък спечели годишна награда в туризма

Вторник, 20 декември 2016 г., 08:20
Размер на буквите
1Галина Стоянова награда туризъмФестивалът на розата в Казанлък се класира на първо място в категория Туристически събития на Първите годишни награди на Министерството на туризма. Призът бе спечелен в ожесточена надпревара с други известни културни събития като Събор на народното творчество и животновъдство – Рожен, Дефиле на младото вино – Пловдив, Сцена на вековете Царевград Търнов – Велико Търново и Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас.
В категория Община на  2016 – Културно-исторически туризъм община Стара Загора е на второ място след община Русе, която печели отличието. На трето място се нарежда община Казанлък. В категорията Туристическа атракция/обект ––Музей на розата, община Казанлък също е на трето място.

Гласуването определи второ място за Екопоход до Тракийския мегалит - Пътят на мълчанието, Община Казанлък в категория Специализиран туризъм, с няколко гласа по-малко от първенеца в тази категория - Археологически резерват Старинен Пловдив.

 

Министърът на младежта и спорта на Република България Красен Кралев връчи високото отличие на кмета на община Казанлък. Тя увери публиката, че Общината ще продължи да утвърждава Казанлък като целогодишна и устойчива туристическа дестинация.
Победителите бяха определени, освен с гласовете на комисиите към министерството, така и с онлайн гласуване. Целта на първите по рода си номинации за Наградите на Министерството на туризма бе да посочи най-добрите в туристическата индустрия и да създаде необходимата конкуренция в сектора.

http://tourismawards.bg/

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |