Събития Стара Загора пое щафетата за Европейски град на спорта през 2017 година

Стара Загора пое щафетата за Европейски град на спорта през 2017 година

Понеделник, 19 декември 2016 г., 11:44
Размер на буквите
Чахова знамеЗам.-кметът Красимира Чахова участва в церемонията по закриване на кампанията Русе – европейски град на спорта 2016. Тя пое от русенския градоначалник Пламен Стоилов Знамето на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта, за да го предаде на кмета Живко Тодоров - Стара Загора е следващият български град, който ще носи титлата през 2017-а година. Сред официалните лица в зала „Европа“ в крайдунавския град бяха Хуго Алонсо – главен секретар на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES EUROPE), Анатоли Илиев – член на Управителния борд на ACES EUROPE и организационен секретар на София – Европейска столица на спорта, Асен Марков - заместник-министър на младежта и спорта и др. Присъстваха още легендарните шампиони Анелия Нунева и Евгени Игнатов. Старозагорският зам.-кмет отправи поздравления към Пламен Стоилов за всичко, което са направили през тази година. “Уверена съм, че няма да спрете до тук, защото ние, спортните хора, винаги искаме още и още, в стремежа си към нови, по-високи върхове. Летвата е вдигната много високо и Стара Загора, като град приемащ щафетата, ще положи всички усилия, за да защити реномето и на България, като страна полагаща грижи за развитието на масовия спорт”, заяви Чахова.
Тя благодари на Хуго Алонсо за това, че с приза Европейски град на спорта за 2017 г., дава възможност на Стара Загора да бъде част от голямото семейство на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES EUROPE) и да сподели принципите на равенство, феърплей, достъпност, интеграция и спортен дух.
През 2016 г. в Русе се проведоха стотици спортни събития, в които участие взеха над 20 000 активни спортисти и стотици любители на възраст от 3 до 80 години, а ангажираната публика надхвърли 100 000 души .
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |