Събития БТПП представи проучването за бизнес климата Европейски икономически преглед 2017

БТПП представи проучването за бизнес климата Европейски икономически преглед 2017

Петък, 16 декември 2016 г., 15:20
Размер на буквите
1zasait 2243БТПП представи проучването за бизнес климата Европейски икономически преглед 2017. Изследването се провежда вече 24 години от Европалати, като за България това е 18-то поредно проучване, което БТПП извършва сред своите членове. Очакванията за следващата година за бизнес климата са умерено оптимистични. Нашето проучване е традиционен преглед на европейската икономика. Резултатите са направени на базата на интервюирани 50 0000 фирми от 25 държави в Европа през септември месец и началото на октомври тази година. Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на представяне на презентацията. От друга страна неясната политическата ситуация бави администрацията при вземането на решения, което затруднява бизнеса. Той бе категоричен, че каквато и да е политическата обстановка в страната, не се очакват сериозни сътресения за българската икономика. По думите му през последните 2 години страни, които нямат усещането че ще се представят с добри резултати, се отклоняват от участие.
БТПП е провела анкетата сред 500 фирми, като екипът от икономически анализатори през последните години работи главно с едни и същи представители на бизнеса за това изследване. Именно това е свидетелство, че тяхното присъствие на пазара е устойчиво, както и резултатите, а това дава още по-голяма достоверност на представената и тази година презентация.
Цветан Симеонов посочи тенденцията на фона на резултатите в другите държави е, че прекаленият оптимизъм се заменя с реализъм по отношение на бизнес климата за  българските фирми. Винаги през следващата година сравняваме резултатите от предходната с очакванията на фирмите и резултатите са все по-близо до очакванията – доказателство за узряването на българския бизнес и възможност за реална преценка на действителното им състояние, заключи председателят на Палатата.
По време на пресконференцията стана ясно, че се регистрира добро и от статистиката нарастване на заетите лица на пазара на труда през 2016 г., но за следващата година има повече негативни очаквания. Относно вътрешното търсене може да се очаква през 2017 година леко раздвижване на потреблението в страната. Износът остава основен фактор за растеж.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |