Събития Община Стара Загора води убедително в класацията за културно-исторически туризъм

Община Стара Загора води убедително в класацията за културно-исторически туризъм

Сряда, 14 декември 2016 г., 10:59
Размер на буквите

1августиада победителиОбщина Стара Загора е първа по гласове в категорията Община на 2016 г. за културно-исторически туризъм. Тя води в класирането с 28.34%. На второ място се нарежда община Русе с 23.11%, а на трето е община Пловдив с 13.61%. Публичното онлайн гласуване за определяне на победителите в категориите на Годишните награди в туризма за 2016 се осъществява на платформата www.tourismawards.bg. Всеки потребител може да избере своя фаворит, може да гласува във всяка една от 16-те категории, но да даде своя вот само веднъж. Гласуването е ограничено по индивидуално IP и ще продължи до 18 декември 2016 г. В продължение на повече от един месец бяха подадени над 200 кандидатури в 15-те обявени категории (в 16-та категория „Изборът на българите“ номинираните са предварително определени). Поради големия интерес към някои от тях, срокът за кандидатстване бе удължен и са излъчени по-голям брой финалисти, с основната идея да бъдат отличени организациите и общините, които работят активно за подобряване на сектор туризъм в България.

 

Всички кандидатури бяха разгледани и оценени, съгласно разработена методология и карти за оценка, в съответствие с критериите на Световната туристическа организация. Експертите на Министерството на туризма взеха решение да допуснат по-голям брой финалисти в някои от категориите, като те са подредени по азбучен ред. В резултат са публикувани 20 финалисти в категория Туристическа атракция/обект; 15 финалисти в категория Туристическо събитие; 15 финалиста в категория Духът на България; 10 финалиста в категория Специализиран туризъм; 10 финалиста в категория Туристическа дестинация; 10 финалиста в категория Иновация; 15 финалиста в категория Община на 2016 г. за културно-исторически туризъм; 4 финалиста в категория Община на 2016 г. за морски туризъм; 7 финалиста в категория Община на 2016 г. за планински туризъм; 4 финалиста в категория Община на 2016 г. за балнео и СПА туризъм.
Конкурсът се организира от Министерството на туризма за първа година. Целта му е да насърчи развитието на българския туризъм, чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации и повишаване на конкурентоспособността, и качеството на туристическата услуга. Идеята е всяка година надпреварата да даде възможност на участниците в индустрията да участват активно и така да получават заслужена оценка за своите усилия в представянето и подобряването на българския туристически продукт.
Всеки, който иска да подкрепи кандидатурата на Стара Загора, може да гласува на платформата http://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm.  Стара Загора е представена като град с богат културен календар през цялата година. Голяма част от проявите са с национално и международно участие. Ежегодно се провеждат и с голяма популярност се ползват: Фестивал на оперното и балетно изкуство, Джаз форум Стара Загора, Фестивал на маскарадните игри, Международен фестивал на куклено-театралното изкуство за възрастни Пиеро, Национален конкурс за поезия Веселин Ханчев, Национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка, Международен филмов фестивал Златната липа, Нощ на изкуствата, Фестивал на виното и културното наследство Августиада, традиционни празници  в селата свързани с обредния календар и др.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |