Събития Зелена автобусна спирка ще има в Стара Загора

Зелена автобусна спирка ще има в Стара Загора

Вторник, 06 декември 2016 г., 14:25
Размер на буквите
1зелена автобусна спиркаСтара Загора получи най-много гласове в избора на място, където ще бъде реализиран проектът-победител в Загорка Зелен Фонд 2016, съобщиха от Загорка АД. Областният град е мястото, където ще бъде изградена зелена автобусна спирка. Това решиха гласувалите за място в реион Стара Загора. Казанлък също се бори да бъде локацията, но при закриване на гласуването, Стара Загора бе получила повечето гласове. Загорка АД ще осъществи проекта-победител в Стара Загора, със собствени средства в размер до 50 000 лв. Автобусна спирка на екип от студентките в Лесотехническия университет в София - Виктория Еленкова, Стефани Згурева и Теодора Иванова е оригинален и приложим в градски условия. Дизайнът на автобусната спирка комбинира практична конструкция с озеленен покрив, който има възможност и за допълнително усъвършенстване, като например поставяне на соларна система. Покривното озеленяване е от видове, които са устойчиви на неблагоприятни условия на средата, бързо се възстановяват и участват в усвояването на прахови частици и въглеродния диоксид, а и създават приятно зелено място в градската среда.
За шеста поред година, Загорка Зелен Фонд потърси най-зелената идея измежду предложенията на гражданите и неправителствения сектор. Десетки проекти се включиха в националния конкурс в категориите на участие, а именно Пестене на енергия и Пестене на вода.

Загорка АД благодари на всички, които участваха в националния конкурс Загорка Зелен Фонд 2016 със свои зелени проекти, както и на тези, които активно гласуваха за място за реализиране на печелившия проект от тази година.

За Загорка Зелен Фонд

Инициативата Загорка Зелен фонд стартира през 2011 г. като част от програмата за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие на ЗАГОРКА – Създаваме по-добър свят. През последните 6 години инициативата се провежда под формата на публичен национален конкурс за реализиране на зелени проекти на територията на Старозагорски регион. От 2014 г. в конкурса могат да участват и физически лица. Инициативата предвижда Загорка АД да изпълни със собствени средства най-добрия проект от конкурса, като за целта авторитетно жури оценява всички получени зелени идеи и излъчва победител.

От 2011 г. до сега Загорка Зелен фонд е предоставила безвъзмездно над 300 000 лв. за устойчивото развитие на местната общност.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |