Събития Представители на световния туризъм дойдоха в Казанлък

Представители на световния туризъм дойдоха в Казанлък

Понеделник, 05 декември 2016 г., 10:59
Размер на буквите
1туризъм Казанлък12 високопоставени гости, участници в Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, посетиха Казанлък. Делегатите на мащабния форум бяха посрещнати от кмета Галина Стоянова в новия Музей на розата. Тя поздрави новите приятели на Казанлък, разказа накратко за националния символ, който пазят казанлъчани - розата и историята на традиционното за региона розопроизводство. 70% от розовото масло в България се произвежда тук, каза Галина Стоянова. Тя разказа и за Казанлъшката тракийска гробница, първият български паметник, вписан в световната съкровищница на ЮНЕСКО, която също е включена за посещение от чуждестранната делегация. Кметът на община Казанлък покани гостите на 114-те Празници на розата през юни, 2017 г. В срещата участваха министри и заместник - министри, държавни ръководители, висши служители и учени в сферата на културата и туризма на Бразилия, Азербайджан, Камбоджа, Канада, САЩ, Ливан, Румъния, Молдова, Испания и др. От тяхно име, поздрав към кмета отправи Кристофър Имбсен, заместник – директор за Европа на Световната организация по туризъм към ООН: Нашата работа означава да бъдем също така и туристи. Бъдете сигурна, че днес тук имате много посланици на Казанлък!, увери той Стоянова.

Освен София, Долината на розите и на тракийските царе е една от едва двете дестинации, които високопоставените чуждестранни гости имат възможност да посетят след официалното закриване на Конгреса в българската столица.

В заключителна декларация участниците в първия по рода си и по мащаб форум в България, от над 40 страни от различни континенти, изразиха общата си воля за перспективите между древните цивилизации и творческия туризъм като начин хората по света да се опознават по-добре.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |