Събития Украсиха 15-метрова елха на площада пред Община Стара Загора

Украсиха 15-метрова елха на площада пред Община Стара Загора

Петък, 02 декември 2016 г., 00:00
Размер на буквите
1елха СТЗСтройно Коледно дърво се извиси над площада пред Община Стара Загора. Днес, с помощта на специализирана техника, вечнозеленото клонесто дърво се сдоби с коледни играчки, гирлянди и стотици лампички, които ще грейнат примамливо в чудните Коледни дни. Вчера 15-метровата елха от общинския разсадник, бе транспортирана със специален превоз до мястото, където ще заблести в пълния си блясък на 6-ти декември в 17,30 часа. Специален гост на събитието ще бъде белобрадият старец Дядо Коледа. Специално за малчуганите, актьорите от Държавния куклен театър ще представят аудио-визуалния спектакъл Звездата на Божия син - една приказка за Витлеемската звезда, тръгнала да изпълни Божията поръка…  За най-светлите християнски дни през декември, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, Община Стара Загора подготви специална програма с различни събития, която е публикувана на официалния сайт. Коледни базари ще има не само в централната градска част, но и в кварталите. В парк Пети октомври, до Музея на религиите и пред стария електродом са разположени общо 13 дървени къщички за продажба на захарни изделия, вурстчета и коледна украса. Празнично украсен тази зима е не само централният булевард Ц. С. Велики, но и бул. Св. патриарх Евтимий.

Тази година е организиран и конкурс за Коледна украса. Апелът е към всички жители на града, да допринесат за празничното настроение със своя оригинална външна коледна украса. В очакване на Рождество, нека улици, витрини, сгради, търговски обекти, балкони, дворове и междублокови пространства, да заблестят с атрактивна и стилна коледна визия.

Най-запалените създатели на коледна украса могат да участват в конкурса „Да събудим Коледния дух“, като качват своите снимки в създадената група под същото име във Фейсбук -https://www.facebook.com/groups/1756074874658018/?fref=nf . Там фотосите ще могат да бъдат видени и оценявани от всички. Създателите на най-красивата и въздействаща украса, която получи най-голямо одобрение, ще получат награди. Желаещите да участват, да изпращат снимките за конкурса и на имейл – Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |