Събития БТПП участва в заседание на Комисията по бюджет и финанси

БТПП участва в заседание на Комисията по бюджет и финанси

Четвъртък, 17 ноември 2016 г., 11:55
Размер на буквите
1main zasait19 1БТПП изрази категорично несъгласие с предложението на БСП за въвеждане на прогресивно подоходно облагане. БТПП участва в заседание на Комисията по бюджет и финанси, в рамките на което се разгледаха промени в Закона за акцизите и данъчните складове. Главният секретар на БТПП Васил Тодоров изрази категоричното несъгласие от страна на бизнеса относно опита между първо и второ четене на законопроекта да се приеме въвеждане на прогресивно подоходно облагане, тоест изменение в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Основен аргумент за отхвърляне на цитираното предложение е липсата на разглеждане на предложената промяна на първо четене в комисия и в пленарна зала. „На първо четене нито в комисия, нито в пленарна зала е разглеждано това предложение за промяна на Закона за данъците върху доходите на физически лица. На следващо място няма оценка на въздействието, тоест планираните увеличени приходи в бюджета изобщо не е ясно в какъв размер ще са“, категоричен е Васил Тодоров. Беше посочено, че предложението е внесено на 14.11.2016 г. и няма възможност практически за провеждането на дебат. Освен това предложението не касае усъвършенстване на данъчното законодателство, а явно цели промяна на самата данъчна система - от плосък данък към прогресивен. Подобно нещо изисква значителен и продължителен обществен дебат.

Друг аргумент в сегашната политическа обстановка е, че при подадената оставка на правителството и вероятност парламентът да работи още 2-3 месеца, то последният няма легитимация да приема значителни изменения на данъчните закони.

„Който иска да промени данъчната система,  да го опише в една политическа платформа, да се яви с нея на предстоящите предсрочни парламентарни избори, и когато ги спечели - да сформира правителство и представи своите предложения в новия парламент за обсъждане“, заключи Васил Тодоров. В крайна сметка предложението, внесено от БСП, бе отхвърлено от Комисията по бюджет и финанси.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |