Събития Икономическа ефективност в модерния бизнес

Икономическа ефективност в модерния бизнес

Четвъртък, 17 ноември 2016 г., 10:13
Размер на буквите

01 Actim logo fullERP софтуер в малките и средни компании, интервю с Пламен Боев, CEO, Елит Софтуер

Намерението ни е да поговорим за модерните тенденции в развитието на ERP софтуера и приложението му в малките и средни компании. Темата е актуална – големите компании отдавна разчитат на мощен софтуер за ефективно управление, но малкият и среден бизнес едва сега осъзнава необходимостта от такова организационно решение.

Г-н Боев, как оценявате потенциала на малките и средни компании в общия ERP пазар?

Преди години беше доста трудно малка или средна компания да закупи и внедри професионален ERP софтуер. Това изискваше не само значителни средства, но и подготовка на служителите, които трябваше да се научат да работят със сложна софтуерна система. Самите ERP системи не винаги съдържат (това е валидно и сега) всички необходими функции и често се налага да се купуват 2-3 различни решения, от различни производители, които да работят заедно. Това увеличава общата стойност на внедряването и използването на софтуера.

Съвкупността от тези факти правеше ползването на ERP софтуер доста трудно за компаниите от средния сегмент.

Това означава ли, че сега нещата са се променили?

В доста голяма степен – да. През годините ни на развитие и присъствие на пазара ние положихме значителни усилия в развитието на Zeron, но и самите компании еволюираха и разбраха, че внедряването на ERP софтуер е ключова предпоставка за повишаване на тяхната ефективност, конкурентоспособност и бързо връща парите вложени в него. Zeron ERP е не само софтуер, в него са заложени добри практики, извлечени от над 20-годишния ни опит от внедряване и работа на програмните продукти на Zeroн в малки, средни и големи фирми в различни сектори – производство, търговия, услуги, селско стопанство, транспорт. Част от тях работят със Zeron още от самото си създаване и в момента управляват сложни бизнес процеси с над 150 компютъризирани работни места.

Как променихте това? Какви са предимствата на вашия продукт?

Zeron ERP има няколко важни предимства:

§  Интегриран продукт, който не се нуждае от допълнителни приложения и софтуери от други производители. С него могат да се управляват търговската дейност, производтсвото, транспорт и логистика, счетоводната отчетност, управление на клиентите. Дава възможност за управление на задачите. Програмната система Zeron има гъвкави възможности за настройка. Работи се с предварително настроени бизнес процеси, което увеличава продуктивността на работа и контрол, и минимизира възможностите за грешка.

§  Български продукт, който е професионален и отговаря на най-високите световни стандарти.

§  Цената е значително по-ниска от аналогичните световни конкуренти и клиентите получават повече, за по-малко пари. Това прави Zeron изключително достъпен за българските компании.

§  Функционалност, която е уникална за нашия софтуер и предизвиква много положителни отзиви у нашите потребители.

Мислите ли, че тези предимства са основание повече компании, да закупят вашата програмна система?

Да. В търговските данни наблюдаваме подобна тенденция. Технологиите се променят и правят възможно малките и средни компании да си позволят ефективен и професионален софтуер чрез различни начини на ползване: чрез закупуване на лицензи; закупуване на лицензи и ползване на хостинг от Елит Софтуер (спестяват се пари за закупуване и поддръжка на сървъри и архивиращи системи); ползването на софтуера като услуга (SaaS) -те плащат месечен наем, който е разумен и постижим за техните бюджети и ползват програмната система на толкова работни места, колкото е необходимо за всеки месец.

Плановете ви през следващите години? Ще се стараете да обхванете и продавате на малки и средни компании?

Не само. Продаваме и внедряваме Zeron v4 и при големи корпоративни клиенти със стотици работни места и огромни изисквания към софтуера. Плановете ни са да продължим да развиваме Zeron и да го налагаме на пазара. А това, че благодарение на разумните ни цени и богатата функционалност, съответстваща на високия клас софтуер, той се разширява може само да ни радва.

Няколко думи за внедряването и поддръжката на Zeron?

Това е важен въпрос. Zeron ERP е процесно ориентирана бизнес система, което не само увеличава продуктивността и минимизира възможностите за грешка, но и съкращава времето на внедряване, защото има предварително настроени бизнес процеси и заложени добри практики. Процесите се настройват и персонализират спрямо нуждите на съответната фирма. Единични са случаите в които се налага създаване на изцяло нов процес. За обучението на потребителите е необходимо по-малко време, защото самия бизнес процес „води потребителя“.

 

1 ZeronV4 ENLogo

 

За поддръжка има създадена уеб базирана система където може да се проследи историята на запитванията и решението на съответните казуси. Чрез нея може да се изпрати предложение за нововъведения в програмата или да се съобщи за бъг, ако бъде открит такъв.
Затова как вашата фирма може да се управлява ефективно с помощта на Zeron ERP, за създаване на демо версия и за други въпроси за Zeron V4 може да се обръщате към фирма АКТИМ, които са наши представители и партньори при внедряване на софтуера. Техните контакти са: тел 042 602-013; 042 602-113; сайт: https://actimbg.com/

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |