Събития EVN представи обновената сграда на школата по изкуства в Казанлък

EVN представи обновената сграда на школата по изкуства в Казанлък

Четвъртък, 10 ноември 2016 г., 16:27
Размер на буквите
1школа по изкуствата в КазанлъкСградата е част от четирите проекта, които получиха финансиране по програмата ЕVN за България през 2016 г. Обновената сграда на школата по изкуствата Емануил Манолов към Народно читалище Искра 1860 представиха от EVN за България 2016. Проектът е на стойност над 12 400 лв. като безвъзмездното финансиране, предоставено от ЕVN България е в размер на над 11 000 лв. В рамките на проекта беше монтирана нова външна дограма, изкърпена и боядисана западната фасада на сградата и др. Обновителните дейности бяха извършени през лятото на 2016 г. На церемонията присъстваха Робърт Дик, регионален мениджър на EVN, Жанет Стойчева, член на съвета на директорите на EVN Електроснабдяване, Васил Самарски, председател на читалище Искра 1860, г-жа Гинка Щерева, обществен посредник на Казанлък, представители на община Казанлък и др. Ръководството на EVN България получи и поздравителен адрес от кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Дейностите за енергийна ефективност в сградата ще подобрят условията за обучение на над 200 деца. В рамките на програмата ученици от гр. Казанлък се обучават и в рационално използване на енергията. Реализираният проект в гр. Казанлък е един от четирите, които бяха избрани от общо 77 кандидатствали по програма EVN за България.

Общата стойност на всички четири проекта е над 41 500 лв. Програма EVN за България е предоставила над 38 000 лв. от средствата.

EVN България стартира програмата в началото на 2016 г. като част от стратегията си за корпоративна и социална отговорност с акцент постигането на максимален обществен и екологичен ефект, устойчив във времето.Кандидати бяха юридически лица с нестопанска цел, граждани, читалища, училища и детски градини. Чрез програмата ЕVN България цели да насочи средствата, които може да отдели в рамките на своята корпоративна социална отговорност, към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата.
ЕVN за България за 2016 г. е второто издание на програмата. Първото издание през 2015 г. беше посветено на корпоративното доброволчество от страна на сътрудниците на компанията, които осъществиха 60 акции в 28 населени места в Югоизточна България. Над 420 сътрудници се включиха в доброволчески акции с подкрепата на компанията. Така бяха подпомогнати центрове за настаняване от семеен тип за деца, домове за възрастни хора, центрове за деца с увреждания, детски градини, училища, бежански център, читалища, театър, музеи и др.

     
   
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |