Събития Най-модерното съоръжение за спорт и отдих в Гълъбово отвори врати

Най-модерното съоръжение за спорт и отдих в Гълъбово отвори врати

Петък, 28 октомври 2016 г., 15:41
Размер на буквите
1 откриване младежки център 1Най-модерното съоръжение за спорт и развлечение в региона - напълно обновеният Младежки център в град Гълъбово, бе официално открит днес на церемония в присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министъра на енергетиката Николай Николов, заместник-посланика на САЩ в България Мартина Стронг, областния управител на Стара Загора Георги Ранов и кмета на Гълъбово Николай Тонев. Специален гост на събитието беше българската спортна легенда Йордан Йовчев.
Цялостният ремонт на съоръжението, финансиран изцяло от ЕЙ И ЕС България, отне 18 месеца. 4,4 милиона лева са инвестирани в проекта. Центърът е разположен в парк с площ от над 45 дка. Проектът за рехабилитация включва цялостен ремонт на съществуващата сграда, както и изграждане на нови съоръжения за спорт и отдих.
Реновирането и озеленяването на пространството около центъра беше също част от концепцията за рехабилитация и напълно промени общия изглед, превръщайки го в красив парк за отдих и развлечение на местните жители. Сега комплексът на Младежкия център предлага голяма спортна зала, зали за народни танци и художествена гимнастика, компютърна зала, закрит и открит фитнес, детски площадки и покрита сцена за концерти.
За нашата община беше невъзможно да отдели над 4 млн. лева за да изгради Младежкия център и парка във вида, в който ги виждате. Затова бих искал да кажа „Огромно благодаря!“ на ЕЙ И ЕС България, заяви кметът на Гълъбово Николай Тонев.
Младежкият център, който откриваме днес, е резултат от едно изключително добро сътрудничество между община Гълъбово и ЕЙ И ЕС България и той безспорно ще подобри качеството на живот на хората от региона, сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Радвам се, че ЕЙ И ЕС е не само компания, която е основна част от електроенергийната система на страната, но и успешно реализира програмата си за корпоративна социална отговорност, допълни тя.
Днес празнуваме не само откриването на тази прекрасна сграда и парка, но и реализацията на една идея, постигната с много труд и партньорство, заяви заместник-посланикът на САЩ Мартина Стронг. Това е пример за сътрудничеството между САЩ и България на различни нива, което позволява реализацията на много подобни проекти, каза още Стронг и поздрави ЕЙ И ЕС за всичко, което е постигнала компанията, не само като работодател, но и като отговорен корпоративен гражданин.
Обновяването на този Младежки център показва, че нашите усилия в корпоративната социална отговорност и развитието на отношенията ни с общината са последователни. Това не е просто една голяма инвестиция, а значим проект и показва грижа за младото поколение, каза Оливие Маркет, изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България.
Експлоатацията на една от най-модерните и чисти топлоелектрически централи в България и региона кара ЕЙ И ЕС да се гордее и показва ангажимента на нашата компания в предоставянето на технологии от световна класа на всички пазари, които обслужваме. През петте години на търговска експлоатация ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово, е произвела 16,6 ТВтч електроенергия, осигурявайки безопасна, чиста и надеждна енергия на българския пазар. Новооткритият Младежки център е още едно доказателство, че ние работим за подобряването на живота на нашите клиенти и техните общности, каза Роджър Кейсмънт, главен оперативен директор на ЕЙ И ЕС за Европа.
След прерязване на лентата гостите направиха обиколка на съоръжението и на парка около него. Специална изненада за тях беше представянето на най-популярния професионален гимнастик в България Йордан Йовчев, който направи кратка демонстрация на откритото фитнес съоръжение.
Вярвам, че Младежкият център ще се превърне в прекрасно място за култура, спорт и отдих. И може би от Гълъбово ще изгрее следващата спортна звезда на България, заяви световният шампион по спортна гимнастика.
Реконструкцията на сградата на Младежкия център е най-големият проект за публично-частно партньорство в региона. Проектът е основна част от програмата за корпоративна социална отговорност (КСО) на ЕЙ И ЕС България, която досега е инвестирал повече от 13,6 милиона лева в региона на Гълъбово.

1 откриване Младежки център

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |