Събития До 3.6% намалява равнището на безработица в Стара Загора

До 3.6% намалява равнището на безработица в Стара Загора

Сряда, 26 октомври 2016 г., 14:15
Размер на буквите
1 Бюро по труда 1Нивото на безработица в община Стара Загора през месец септември е 3.6%, което е намаляване с 0.1 процентни пункат в сравнение с предходния месец, отчетоха от Бюрото по труда. Намалението в общия брой на регистрираните безработни спрямо предходния месец е със 131 души. По общини стойността на показателя е съответно: община Стара Загора - регистрирани безработни 2826, равнище на безработица - 3,6 на сто; община Опан - регистрирани безработни 58, равнище на безработица - 9,2 на сто. По данни от административната статистика на Агенция по заетостта през месец септември в Бюрата по труда на област Стара Загора са се регистрирали 9341 безработни и равнището на безработица е 6,3 на сто, с 1,5 процентни пункта по-ниско от стойността на показателя за страната. Спрямо предходния месец, равнището на безработица намалява с 0,2 процентни пункта, а регистрираните безработни с 304 души. С най-ниско равнище на безработица е община Стара Загора – 3,6 на сто, а с най-високо - община Николаево - 55,2%.
През септември на пазара на труда са заявени  474 работни места.  От тях 379 или 78,9 на сто са за безработни без квалификация. По програми за заетост и обучение през месец септември са обявени 12 работни места, всички по схеми на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Безработните постъпили на работа през септември са 476, от които жените – 312, младежите - 71, продължително безработните – 39, безработните с намалена работоспособност - 11.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |