Събития В проект за дуално обучение се включва Мини Марица-изток

В проект за дуално обучение се включва Мини Марица-изток

Вторник, 25 октомври 2016 г., 09:37
Размер на буквите
1 Мини Марица изток 3Въгледобивното дружество  „Мини Марица-изток” се включва в проект за дуално обучение. Изпълнителният директор Андон Андонов и директорът на Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски” в Стара Загора Даниела Пашова подписаха партньорско споразумение за изпълнението на проект „Дуално обучение в ПГЕТ „Георги Сава Раковски”, който се финансира в рамките на Тематичен фонд „Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система”.
„Това е първият, но надяваме се не последният договор за сътрудничество, който ще реализираме съвместно”, каза изпълнителният директор Андон Андонов и подчерта важността на практическата подготовка и необходимостта от квалифицирани кадри в мините. Даниела Пашова благодари за подкрепата и отзивчивостта, с която в „Мини Марица-изток” са откликнали на поканата за съвместна работа. В проекта ще участват 15 деветокласници, които са започнали обучение през тази учебна година по професия „Електротехник”, специалност „Електрообзавеждане на производството”.
Дуалното обучение предвижда в 11-ти и 12-ти клас част от практическите им занятия да се провеждат в реалната работна среда на рудниците в дружеството. Във всеки рудник е определен наставник, който да ръководи и обучава учениците. Определеният за тях стаж е по два дни седмично в 11-ти и по три дни седмично в 12-ти клас. Работният ден за учениците ще продължава 7 часа, а за труда си те ще получават възнаграждение, според сключените с тях договори. „За учениците това е шанс да завършат училище с вече осигурена работа, което ги мотивира по време на занятията”, коментира класният им ръководител Валентина Димитрова.
Това е първият проект за дуално обучение, който се реализира в държавното „Мини Марица-изток”. Очаква се в бъдеще дружеството да разшири сътрудничеството си с професионалните гимназии в региона.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |