Събития ТПП е един от организаторите на конференцията Контакт с извънземни цивилизации и новата парадигма - бъдещето на човечеството

ТПП е един от организаторите на конференцията Контакт с извънземни цивилизации и новата парадигма - бъдещето на човечеството

Понеделник, 24 октомври 2016 г., 10:50
Размер на буквите
1logo etiТърговско-промишлена палата Стара Загора е един от организаторите на Трета конференция в България Контакт с извънземни цивилизации и новата парадигма - бъдещето на човечеството. Тя ще се проведе на 5 и 6-ти ноември в Парк-хотел Москва в София. Основен организатор на форума е известният български изследовател на тези явления проф. Лъчезар Филипов, ръководител секция Космическа астрофизика в Институт за космически изследвания и технологии – Българска академия на науките.  Учени от цял свят ще обсъждат въпроси, свързани с извънземните цивилизации. Конференцията  е посветена на научния подход към неидентифицираните аерокосмически феномени (НАФ) и развитието на мисленето на човечеството в посока контакт с други цивилизации. Ще бъдат докладвани последните резултати от наблюдения на НАФ, документи, потвърждаващи контакти с извънземни представители, последни резултати от търсенето на планети - потенциални места за наличието на живот, а евентуално и на цивилизация. Подобен форум се случва за трети  път на такова сериозно научно ниво. Той ще дръпне завесата пред една тема табу - възможния в скоро време контакт с други космически цивилизации.
Според учените е време човечеството да започне да говори спокойно и разумно по тези теми и то на здрава научна основа. Необходимо е да се достигне до една възможно най-широка визия за това какво е живот и съзнание, за да се подготвим адекватно за бъдещ контакт със същества, които са на нашето ниво на развитие или дори на по-високо. За целта трябва да се създадат необходимите платформи и научни звена, които да подходят открито и сериозно по темата и то в пълно взаимодействие с обществото. Важно е да се проследят постигнатите резултати на вече съществуващи в Европа и Русия лаборатории за изследвания на аномални явления, както и на групите за систематично наблюдение на небето с цел регистрирането на аномални явления.
Участниците в конференцията ще дискутират по проблеми на търсенето на сигнали от извънземни цивилизации. Ще обсъждат крие ли се информация за контакти на високо ниво, има ли дезинформация за катастрофи с НЛО. Експерти от Италия, Англия, Канада и САЩ ще покажат и ще коментират материали и свидетелства.
Ще се коментира ролята на бъдещите контакти с други цивилизации и смяната на  парадигмата. Как това ще промени нашия мироглед и начин на съществуване? Как контактите ще повлияят на науката, на мирогледа ни, на религията, на начина ни на живот и взаимоотношения?

Заключителният доклад ще изнесе проф. Лъчезар Филипов.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |