Събития Стара Загора за първи път става част от европейската инициатива Europe Code Week

Стара Загора за първи път става част от европейската инициатива Europe Code Week

Четвъртък, 20 октомври 2016 г., 10:40
Размер на буквите
1 IT събитиеЗа пръв път Стара Загора ще стане част от инициативата Europe Code Week на 22-ри и 23-ти октомври тази година. Събитието в града е под името Zara Code Week. Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането. Идеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел.
Целта на събитието е да привлече ученици,студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения. Домакин на събитието за град Стара Загора ще бъде ZaraLab. (бул. “Княз Александър Батенберг” №28). Входът е напълно безплатен, а част от програмата ще са oсем безплатни практически лекции по различни теми свързани с програмиране, водени от специалисти в съответната област. Присъствието на всяка от лекциите е безплатно. Желателно е всички присъстващи да си носят компютри, за да могат да работят с него по време на практическите уроци, които ще са част от някои лекции.
До момента, в рамките на града не е провеждано подобно тематично събитие, тясно свързано с ИТ-сектора. Инициативата „Europe Code Week”  е подкрепена от образователни форуми като CoderDojo и Rails Girls и от големи технологични компании (напр. Rovio, Microsoft, Telefonica, Liberty Global, Google и Facebook), които помагат за популяризиране на програмирането сред милиони деца, като организират прояви за запознаване с програмирането, разработват учебни модули и подпомагат обучаването на преподаватели. Партньор на събитието е информационен център Европа Директно – Стара Загора.
Програмата на осемте лекции можете да намерите тук:
 
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |