Събития Държавна опера-Стара Загора с Писмо - молба за съдействие

Държавна опера-Стара Загора с Писмо - молба за съдействие

Четвъртък, 20 октомври 2016 г., 09:28
Размер на буквите

1DO St ZagoraНа 19 Октомври 2016 г., в Държавна опера-Стара Загора се проведе среща на Обществения съвет, на която директорът Огнян Драганов се обърна с молба за съдействие към представителите на бизнеса и НПО във връзка с разрастването на трупата и необходимостта от места за настаняване на новите артисти. Изпращаме ви Писмото-обръщение, с което да се запознаете и помогнете според възможностите си.

Следва пълният текст на писмо-обръщение

Позволете ми от името на целия състав на Старозагорската опера и лично от мое име да Ви поднеса своята най-искрена благодарност за проявената съпричастност и подкрепа през изминалия творчески сезон. Благодаря Ви от сърце за доверието и за всеки безценен жест към Старозагорската опера! Уверявам Ви, че Вашето партньорство и сътрудничество в изключително важния за Държавна опера-Стара Загора период от година и половина, позволи на всички нас да работим в спокойна творческа атмосфера с ясното съзнание, че не сме сами и сме на правилния път.

Всичко това допринесе да бъдем още по-смели в мечтите и начинанията си, но и по-отговорни към очакванията на нашата публика и към увеличаващия се брой от приятели и съмишленици.    Старозагорската опера демонстрира в продължение на година и половина, че може да сравнява постиженията си с тези на най-добрите български и европейски оперни театри.

Доказателство за това е цялостната мобилизация на състава на театъра и увеличаването в пъти на неговата дейност, стремителното повишаване на приходите от билети, увеличаването на броя зрители, високата оценка за нивото на реализация на продукциите. От месец октомври 2016г. артистичен директор на Старозагорската опера е оперната прима Веселина Кацарова.

Присъствието на голямата оперна звезда е още една важна стъпка към нови творчески върхове. Това налага спешно да се подобри състава на оркестъра и да се създаде балетна трупа, отговаряща на световните критерии за ниво и минимален артистичен състав. С удоволствие Ви информираме, че интересът към Старозагорската опера е изумително голям – подадени са десетки заявления за участие в конкурсите за оркестранти и за балетни артисти от цял свят. Кандидатите са от всички точки на света – от САЩ, Австралия, Филипините, Япония, Бразилия, Италия, Франция, Великобритания, Русия, Португалия и др. Нивото е изключително високо – кандидатстват действащи артисти, повечето от които са със сериозна професионална биография и артистични
солистични изяви на редица престижни международни сцени.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Обръщаме се към Вас с гореща молба за подкрепа. Предстои да бъдат назначени около 40 души оркестранти и балетни артисти. Както вече Ви споделих – те ще дойдат от различни страни. Поели сме ангажимент да осигурим тяхното настаняване и заплати по българските стандарти, което те приемат като условия. Осигуряването на жилища не е по силите на Старозагорската опера. Затова се обръщаме към Вас с молба за помощ. Молим Ви за съдействие за настаняването на артистите, като предоставите Ваши ведомствени жилища безвъзмездно или поемете разхода за квартира на определени артисти за период от един творчески сезон.
От наша страна бихме могли да Ви предложим различни варианти за рекламно присъствие на Вашата компания във всички печатни рекламни материали – флайери, плакати, винили, програми на Старозагорската опера, във видео спотовете, присъствие на банер в сайта на Операта, както и специални предложения за популяризиране на Вашата дейност по време на спектакли и концерти. С удоволствие ще обсъдим и допълнителни възможности за реклама, които да бъдат в унисон с Вашата фирмена стратегия и политика.

Разчитам на Вашата подкрепа и съдействие, за да можем съвсем скоро да се поздравим с театър, който да може да представи своите предстоящи впечатляващи продукции на всяка световна оперна сцена!

Като Ви благодаря предварително за отделеното време и в очакване на Вашия бърз отговор,

С уважение,
Огнян Драганов
Директор на Държавна опера-Стара Загора

 

 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |