Събития Наградиха главния финансист на СтараЗагора за иновации

Наградиха главния финансист на СтараЗагора за иновации

Понеделник, 10 октомври 2016 г., 09:04
Размер на буквите
Цанка Ганева и Емил ХристовГлавният финансист на община Стара Загора Цанка Ганева получи наградата Общински финансист за 2016 г. от Националното сдружение на общините в България(НСОРБ), по време на 11-та Годишна среща на местните власти, проведена в курорта Албена. Директорът на дирекция Финанси в старозагорската община е и първият носител на това отличие още през 2010 г. Тази година тя бе удостоена и с наградата на НСОРБ Общински финансист- новатор за приложен иновативен метод за възстановяване на ДДС по общинските водни проекти. Призът за Община реформатор за значим принос към дейността на НСОРБ получи председателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов. Старозагорката Мария Жекова бе удостоена с Годишната награда на НСОРБ за Дарител на годината ‘2016. Сестрата на покойния проф. Петър Жеков дари на Община Стара Загора наследствен недвижим имот в центъра на града, на стойност над 1 млн.лв., който да бъде превърнат в Културен център за талантливи деца. Неправителствената организация Свят без граници също получи приз за работата си с общината и реализираните съвместни проекти.
Годишната среща на местните власти е най-голямото събитие на сдружението, което се провежда всяка година през месец октомври. На него бяха обсъдени новите предизвикателства пред общинските съвети, Законът за предучилищното и училищно образование, градско развитие и устройство на територията, такса Битови отпадъци‘ 2017, Общинските гори – ресурс и отговорност, Фонд Общинска солидарност – по-близо до потребностите на местните власти и др.

 Тази година важният общински форум отбелязва 20-та годишнина от учредяването на Националното сдружение на общините в Република България.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |