Събития Празникът на Стара Загора ще бъде отбелязан с богата програма

Празникът на Стара Загора ще бъде отбелязан с богата програма

Понеделник, 03 октомври 2016 г., 09:05
Размер на буквите
празник на стара загораПодготвили сме богата програма за отбелязване Деня на Стара Загора - 5-ти, обяви зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя е с различни сегменти – наука, култура и спорт. Решихме да избягаме и от традиционните концерти, които предлагаме по време на празника, за да предложим на старозагорци нещо ново. Обърнахме се към почетния гражданин Иво Папазов, който заедно със своя състав, ще представи Ехо от Тракия, допълни Сотирова. Празничната програма на 5-ти октомври ще започне в 9.00 часа, с тържествена Света литургия, в Катедрален храм Св. Димитър. В 9.00 часа, в зала П. Р. Славейков, на община Стара Загора, ще бъде дадено начало на Тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъде връчено отличието Почетен гражданин на Стара Загора. Тази година, местният парламент гласува наградата да бъде връчена на футболиста и треньор Петко Петков и на дългогодишния директор на Езиковата гимназия Кънчо Матев. По време на церемонията са поканени да присъстват носители на приза през годините, както и номинирани заслужили граждани на Стара Загора. В града гостуват и две официални делегации на побратимените градове Самара и Крушевац.
След поднасянето на венци и цветя пред символичния камък за възстановяването на града, в парк Пети октомври, от 10.15 часа, ще започне и ритуалът с издигане на Националното знаме на Република България на площада пред сградата на Общината. Празничното традиционно шествие ще тръгне по централния булевард „Цар Симеон Велики“, в 10.30 часа.
От 11.30 часа, на площада, ще започне Празничен хоров концерт на Държавна опера – Стара Загора, а вечерните веселия ще бъдат с начален час 17.30 часа. От 19.00 часа, на централния площад ще започне и концертът Ехо от Тракия, който ще завърши с празнични илюминации.
Богатата палитра от празнични събития по повод 5-и октомври включва още няколко изложби – Стара Загора в картините на художниците, 120 години от избирането на Митрополит Методий Кусев за старозагорски митрополит, Стара Загора красива и млада, традиционния Есенен фотографски салон и други. Ще бъдат представени и две нови книги.
Празничен концерт са предвидили за 4 октомври (вторник), от 18.00 часа, на площада пред Общината, Ангел Демирев и група Шака зулу, ВС Траяна глас, ВС Розов свят, Тромпетно трио Свилена, заедно с ученици от НУМСИ Христина Морфова. Час по-късно, в Оперен театър започва Рок Симфони концерт АВВА Мания, с диригент Свилен Свиленов. Отново на 4 октомври, в квартал Железник, ОФА Загоре ще участват в празнично веселие от 18.00 часа.
Спортните събития по повод празника също са много. На 5 октомври (сряда) ще има и турнир по футбол за деца, както и двудневна Балканиада по бридж за мъже и жени и Балканско младежко отборно първенство по бридж. На 7 октомври (петък), предстои и Международен турнир по тенис на маса, а на 8 октомври (събота) започват Балканиада по футбол за ветерани и спортни танци Денс юник.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |