Събития 40 екипажа показаха майсторско кормуване на Писта Стара Загора 2016

40 екипажа показаха майсторско кормуване на Писта Стара Загора 2016

Понеделник, 19 септември 2016 г., 10:47
Размер на буквите
зрители писта 2016 Второто издание на възстановеното миналата година автомобилно състезание Писта Стара Загора отбеляза интерес не само от страна на участници, но и от страна на публика. Хиляди зрители отново се стекоха на Източния пътен възел на града, за да се насладят на майсторско шофиране и адреналин. Четвъртият кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт на затворен маршрут стартира точно в 10.00 часа, а началото даде ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова. „За мен е удоволствие да приветствам всички вас от мое име и от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров с добре дошли в нашия прекрасен и спортен град! Благодаря на Автомобилен спортен клуб – Стара Загора, защото с тяхна помощ и съвместни усилия, успяхме да възстановим след години отсъствие състезанието Писта Стара Загора, каза по време на официалното откриване зам.-кметът Красимира Чахова.  Участниците във възроденото автомобилното състезание отново подкрепиха инициативата в памет на малкия Паоло и всички загинали в пътни инциденти Аз съм бъдещето. Пази ме!, насочена към безопасността на движението.
Първата обиколка по 2.8 километровото трасе бе запазена за зам.-кмета Красимира Чахова, а спортния  автомобил управляваше Николай Диков. След началото на шампионата на старта застанаха близо 40 екипажа, разделени в три групи – Спорт, Тунинг и Макси.
След два манша, във всяка категория, съпътствани с много емоции, на почетната стълбица се качиха – Константин Маршавелов, който взе първото място в най-високия клас Макси, Иван Влъчков, стана шампион в клас Тунинг, а Ерменко Ерменков зае първото място в клас Спорт. Купата на кмета на Стара Загора за най-добре представил се състезател от града заслужи Илия Бояджиев, който освен организатор, тази година бе и състезател. Специалният  приз Fair Play пилот, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, получи друг състезател на АСК – Стара Загора Павел Шенков.
„Аплодисментите днес са не само за пилотите, но и за организаторите от АСК - Стара Загора, както и за всички онези, които спомогнаха това събитие да се случи и то по най-добрия начин. Благодарности към всички състезателите и техните екипи, които дойдоха в нашия град и се състезаваха достойно“, каза председателят на ПК по спорт и младежки дейности към ОбС Николай Диков в края на състезанието.
Официални гости на Писта Стара Загора 2016 бяха още зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, секретарят на Общината Делян Иванов, председателят на спортните комисари Емил Захариев, както и спортните комисари Иван Тонев и Пламен Иванов, наблюдателят на БФСА Стефан Хаджилуков, представители на различни институции и спортисти.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |