Събития Обновяват сградата на Търговската гимназия в Стара Загора

Обновяват сградата на Търговската гимназия в Стара Загора

Четвъртък, 15 септември 2016 г., 14:33
Размер на буквите
1Чахова ТГС водосвет и вдигане на националния флаг на Република България днес тържествено беше открита новата учебна 2016/2017 година в най-старото професионално училище в област Стара Загора. Новата учебна година в Търговската гимназия Княз Симеон Търновски започват 674 ученици в 8 специалности. В почти вековната си история училището са завършили над 36 000 негови възпитаници. За да споделят един от най-хубавите мигове в двора на професионалната гимназията освен децата, присъстваха техни родители, учители, приятели и гости на учебното заведение, което започна своята 95-та учебна година. От името на кмета на fбщина Стара Загора Живко Тодоров присъстващите поздрави зам.-кметът Красимира Чахова. 2016-та година ще остане паметна в историята на гимназията с това, че след 25-годишна сага, тази прекрасна сграда вече е изцяло собственост на Община Стара Загора. Това ще ни позволи в следващата една година да реализираме проект за нейното цялостно обновление и ремонт. След което ще имате възможност да учите в сграда, напълно отговоряща на всички европейски стандарти за образование, увери зам.-кметът.
Община Стара Загора придоби 2/3 от сградата и двора на Търговската гимназия, които до този момент бяха частна собственост и я лишаваха от възможността да я ремонтира. В края на месец март 2016 г. общината успя да изкупи останалите идеални части на сградата, което в разгъната площ е 850 квадрата застроена площ и 2 957 кв м дворно пространство. До този момент всяка година заплащаше наем на другите петима собственици за 1/3 идеална част.
В словото си директорът на гимназията Снежана Танева акцентира на промяната в законодателството в сферата на образованието. Тази учебна година започва с реформи в системата на образованието, които целят то да отговори на изискванията на съвременните млади хора и на очакванията за гъвкавост и иновативност, съизмерими с европейските стандарти.Търговската гимназия приема това предизвикателство, защото ние винаги се стремим да осигурим най-доброто икономическо образование на своите възпитаници, заяви тя.
Община Стара Загора готви два проекта за образователна инфраструктура на професионални учебни заведения по приоритетна ос 3 на ОП Региони в растеж. Със средства в размер на 1,4 млн.лв. ще бъде ремонтирана Търговска гимназия Княз Симеон Търновски. Предвиждат се и 1,3 млн.лв. за ремонта на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |