Събития Граждански клуб ЛИПА отново подарява специални ленти на първокласниците в Стара Загора

Граждански клуб ЛИПА отново подарява специални ленти на първокласниците в Стара Загора

Сряда, 14 септември 2016 г., 08:32
Размер на буквите
11лентиВсички 1450 първолаци в Стара Загора ще получат специални светлоотразителни ленти с надпис Пази ме, информира Тони Куцаров от Граждански клуб ЛИПА. Инициативата се провежда за пета поредна година, съвместно с община Стара Загора. Тя е насочена към безопасността на децата в нашия град. Надписът е Пази ме!, защото децата са невинни, те нямат спирачки и всички ние трябва да ги пазим. Приносът ни е малък, това не решава проблема, но искаме да насочим вниманието, дори да предизвикаме дискусия, защото трябва да пазим живота на децата, допълни Тони Куцаров. От Гражданския клуб оповестиха и програмата за дейността си. Акцентите в нея са свързани с работата по социализиране на Стария чинар и превръщането на зоната около него в любимо място за старозагорци и гостите на града. Предстои дооформяне на пространството около дървото – изравняване, водоснабдяване, осветление и видеонаблюдение. До дни там ще бъдат сложени нови шест пейки за отдих.
Ще продължи подкрепата за развитието на зелената инфраструктура на Стара Загора с инициативи като засаждане на нови дървета в Алеята на липите в Новия парк. Продължава и работата по проекта за превръщането на Старозагорските минерални бани в Зеленото сърце на Стара Загора. Ще бъде разработена концепция за развитие на курорта. Хората от клуба ще подкрепят и петото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2016.

Членовете на ГК ЛИПА ще изпълняват и поетите ангажименти към младите старозагорци от Младежки алианс за предприемачествои младежката формация ЗараЛаб.

Готви се и новото шесто издание за подкрепа на масовия спорт „Детски старозагорски олимпийски надежди 20017”, което ще бъде разширено като обхват.

„Както и досега, обективно и безпристрастно ще даваме мнение по актуалните теми от живота на Стара Загора. Ще участваме активно в партньорство с други неправителствени организации, институции и местна власт в поректи и прояви полезни за старозагорската общоност”, заявиха от ръководството на Клуба. Ще се развива и формата „Обществен форум за партньорство с местната власт” като уникална структура на старозагорското гражданско общество.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |