Събития Стара Загора чества 131 години от Съединението на България

Стара Загора чества 131 години от Съединението на България

Сряда, 07 септември 2016 г., 08:30
Размер на буквите
СъединениетоСтотици старозагорци сведоха глави в знак на признателност пред смелостта и решимостта на героите, осъществили идеята за Обединена България. Венци и много цветя отрупаха Паметника на загиналите във войните старозагорци по повод 131-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. В парк Александър Стамболийски се проведе тържествен общоградски ритуал по поднасяне на венци и цветя, организиран от Община Стара Загора и Старозагорския военен гарнизон. В тържественото си слово началникът на Щаба на Втора механизирана бригада полк. Манол Манолов подчерта, че с акта на Съединението, изстрадалият ни народ отхвърля една несправедливост, наложена от Великите сили през юни 1878 г.. По думите му Съединението на България дава урок на държавите, които определят хода на историческото развитие, че трябва да се съобразяват и с малките народи, които искат своята свобода, независимост и обединение. Венци пред паметника поднесоха председателят на Общинския съвет Емил Христов, областният управител Георги Ранов и полк. Манолов.

Присъстваха заместник-кметовете Йордан Николов и Иванка Сотирова, народните представители Пламен Йорданов и Маноил Манев, общински съветници, представители на културни институти, политически сили, общественици, граждани и гости на града.

Ритуала допълниха почетна рота, знаменна група, вечен огън и военният духов оркестър. Програмата пред паметника продължи с Песенния празник Средногорско ехо на Туристическо дружество Сърнена гора и изпълнения на хор Библиофония.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |