Събития Качествена музика и пиво ще предложи Beerфестът в Стара Загора

Качествена музика и пиво ще предложи Beerфестът в Стара Загора

Четвъртък, 01 септември 2016 г., 08:22
Размер на буквите
БирфестБиреният фестивал на Стара Загора, Beerфестът, се завръща тази година с по-богата програма от всякога, утвърждавайки града като безспорната Столица на бирата в България. Той ще се проведе от 6-ти до 11-ти септември в парк Пети октомври. Оганизатори са община Стара Загора и пивоварна Загорка. С гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата, не само защото е мястото, където се произвеждат най-големи количества от напитката на национално ниво, а защото цялата история на индустрията в града неизменно е свързана със Загорка вече 113-години. Сътрудничеството между общината и пивоварната е пример не просто за добри отношения между местна власт и инвеститори. Такава е политиката на нейното ръководство – да насърчава предприемачеството в региона, да привлича инвеститорски интерес и да създава подходящи условия за развитие на бизнес. Щастливи сме, че Община Стара Загора има лоялен и коректен партньор в лицето на Загорка, заяви зам.-кметът Красимира Чахова.
Вземайки 1-во място за Събитие на 2015 година на тазгодишните награди на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), традиционният фестивал е на път да се превърне в модел за останалите подобни събития в страната. И тази година намеренията са да поднесе добро настроение на почитателите на бирата от всички точки на България, представяйки им отличителните черти на всяка една от марките на Загорка.
Стара Загора е градът, с който са свързани нашите традиции и история. Загорка АД организира Beerфестът с огромно желание, с което се надяваме да добавяме стойност към живота на хората от града, а тази година с богатото съдържание на събитието се надяваме то да бъде предпочитано и част от културния живот на бирената столица, каза Катерина Миланова от пивоварната. По думите ѝ, Beerфестът допринася за регионалната идентичност на Стара Загора като столица на бирата. Колегата ѝ Валентин Георгиев разкри, че ударен старт на Beerфестът ще дадат на 6-и септември обичаните от старозагорци музиканти Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, заразявайки феновете на качествената музика с фестивално настроение. Официалното откриване е на 6-ти септември, вторник, от 18.00 часа, на сцената в Градската градина.
В дните до 11-ти септември гостите на Beerфестът ще могат да видят на живо едни от най-добрите български банди - Б.Т.Р., Сигнал, Обратен ефект, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, както и млади и талантливи музиканти като Bears & Hunters, Jin Monic, Red Hot Chili Peppers Tribute BG, Perfect Strangers, Affection, Royal Aligators, Rock Stage и други.
За да я обикнат още повече, жителите и гостите на града тази година ще трябва да опознаят Столицата на бирата, разкриха организаторите. Забавни игри и различни събития с награди ще се провеждат всеки ден от 18.00ч. до 22.00 ч. в оформените в парка тематични квартали, обвързани с всяка от основните присъстващи марки от потфолиото на Загорка- Ретрополис, Downtown, Малкият Амстердам, Пивка зона, Специално предградие, Квартал Stolichno. Но най-интересно ще бъде в Ghost town – кварталът на Крадеца на ябълки, обещават те. Всеки ден от 12.00 до 18.00 ч. безплатно ще може да се посещава и Музеят на бирата, след предварително записване. В последния ден на феста ще бъде избран кмет на Столицата на бирата, а това ще бъде човекът отговорил правилно на всички въпроси от тест, свързан с историята на пивоварната.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |