Събития Наградиха старозагорски пожарникари за смелост и професионализъм

Наградиха старозагорски пожарникари за смелост и професионализъм

Сряда, 31 август 2016 г., 07:11
Размер на буквите
пожарникариГлавен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението връчи медал За доблест и заслуги трета степен на петима старозагорски пожарникари на специална церемония в залата на Регионална библиотека Захарий Княжески в Стара Загора. Отличията им се дават за проявени смелост и героизъм при овладяването на аварията с изтичането на газ пропан-бутан от хранилище в Николаево. Този медал се дава за особени заслуги в МВР, малцина го имат. Радвам се, че тук има такива пожарникари, които го заслужиха, каза главен комисар Николов. Първият медал бе за комисар Стоян Колев, директор на Регионалната дирекция ПБЗН в Стара Загора, който е взел решението за евакуация на част от къщите вблизост до аварията. Същото отличие получиха и Иван Иванов, ръководител на екип от Стара Загора, Димитър Стоянов и Георги Георгиев от Казанлък, и Живко Мартинов от Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди колектива на Районната служба и служител на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, в израз на признателността си за опазените имущество, жилища и декари гори от възникналите пожарите в района напоследък. От началото на годината до момента служителите на РС ПБЗН са участвали в ликвидирането на 736 произшествия на територията на общината.
Живко Тодоров връчи грамота за колектива на РС ПБЗН, на началника на службата Антон Колев. Благодаря на комисар Николов, че е тук и награди тези млади момчета, които заслужават. Много се радвам за комисар Колев. Откакто работим заедно, се убедих че напълно отговаря на поста, който заема, работи съвестно и упорито, но същевременно много скромно, заяви Тодоров. Вие свършихте много работа през последните години. Стара Загора е един от районите, в които има много пожари. Налага се, понякога дори с риск за живота, си да предотвратявате големи бедствия като пожара през 2007 г. От името на ръководството на Община Стара Загора и жителите на общината изказвам благодарност към вас, защото направихте много, за да попречите на пожара да изпепели ценно имущество, добави той.

Грамоти, служебни чанти и челници от градоначалника получиха още Илия Илиев, Таньо Делев, Венелин Николов и Иван Иванов от Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението – Стара Загора, както и Радостин Тодоров от Регионалната дирекция ПБЗН. Всички те бяха наградени за принос в потушаването на големите пожари, възникнали на територията общината през лятото на 2016 година- в района на кв. Лозенец и край с. Колена.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |