Събития 180 фирми се представят на БАТА АГРО 2016 в Стара Загора

180 фирми се представят на БАТА АГРО 2016 в Стара Загора

Вторник, 30 август 2016 г., 17:04
Размер на буквите
1БАТА АГРО ЕСЕНОбщо 180 фирми участвата в есенното изложение БАТА АГРО 2016, което се провежда в Стара Загора от 30 август до 3-ти септември. Изложението е разположено върху 35 000 кв. м на летище Стара Загора. БАТА АГРО дава възможност на всички, които се интересуват от най-новата и модерна земеделска техника, да дойдат, да я видят и тестват, защото предстои след два месеца отварянето на една от мерките, по които всички те ще могат да получават безвъзмездно средства за закупуване на техника. Шансът е отворен пред тях, да си харесат най-доброто от изложението, да кандидатстват впоследствие и да могат с помощта на европейските средства, и с помощта на правителството, което се грижи да стигнат до всеки един човек, това да се случи, заяви при откриването кметът на Стара Загора Живко Тодоров. В Стара Загора имаме с какво да се гордеем, с нашите производители, които работят на полето и прибират добра реколта, допълни градночалникът. Министърът на земеделието и храните Десислава Танева, заяви, че независимо от трудностите, предизвикани от климата или пазарите, с всяка изминала година се увеличават обработваемите площи и обемите на всички подсектори на земеделието в България, както и броят на земеделските стопани. Надявам се, че това става благодарение на новите аргротехнологии, които всеки земеделец следва да прилага и да се интересува. Защото само така може българският производител да бъде конкурентен на общия европейски пазар, на който оперираме при правилата на свободно движение на стоки и капитали, каза министър Танева.
От 2011 до 2015 г. включително, всяка година българските земеделски стопани се оборудват с нова техника. Изключение прави 2014 г., когато по-големият брой регистрирани нови машини са втора употреба, поради липса на процедура за програмата за развитие на селските райони, обясни тя. Най-значителен процент на новорегистрирана нова техника става в 2011 и 2015 г. Към края на 2015 г. са регистрирани 75 000 бр. колесни трактори и 11 500 бр. Зърнокомбайни”, съобщи още тя.
Тодор Николов, председател на УС на БАТА АГРО пък подчерта, че изложението продължава да се утвърждава като едно от най-авторитетните в страната. Искаме българските земеделци да бъдат в час с най-новите технологии и тенденции, и да могат ги прилагат по-бързо в България, каза той.

Интересно и полезно събитие пожела и британският посланик у нас Ема Хопкинс, която е специален гост на събитието.

Изложението се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника /БАТА АГРО/, в която членуват фирми, осъществяващи над 80% от вноса на агротехника у нас. Акцент на изложението са последните новости при земеделските машини, особено за есенната кампания.

По традиция по време на БАТА АГРО са предвидени демонстрации и тест драйв на представената техника.

От 14.00 часа днес започва информационен семинар, организиран съвместно със земеделското министерство, за мерките по Програмата за развитие на селските райони, стартиращи през есента на 2016 г. с акцент върху мярка 4.1.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |