Събития 730 не са платили данъци в Старозагорско

730 не са платили данъци в Старозагорско

Понеделник, 29 август 2016 г., 15:34
Размер на буквите
1НАП Стара ЗагораЖители от област Стара Загора все още не са платили данъка върху доходите по данъчните си декларации, подадени края на април 2016 г., съобщиха от Старозагорския офис на НАП. Сред 730-те длъжници, които закъсняват с плащането на деклариран данък над 5000 лв., са представители на свободните професии – лекари, зъболекари, адвокати и други. Всички те са получили напомнително обаждане по телефона от колцентъра на НАП и им е указан срок за погасяване на дължимите суми. В случай, че упоменатият срок не бъде спазен инспекторите на НАП ще пристъпят към запор на заплати или на имущество за събирането на сумите по законния ред. Общият размер на неплатения до момента данък върху доходите по данъчни декларации от граждани на област Стара Загора е в размер на 3,3 млн. лева заедно с начислените лихви. Обичайната практика на НАП при закъснение на плащането на подоходния данък е да се уведоми длъжника чрез напомнително електронно съобщение и чрез звеното за събиране на задължения в колцентъра. Ако в договореният срок не постъпи очакваното плащане, случаят се предава на публичен изпълнител, който започва принудително изпълнение.

В процеса на принудително събиране публичният изпълнител на НАП може да запорира банкови сметки или друго имущество на длъжника, а при продължаващо неплащане същото може да бъде обявено за публична продан.

Принудителното изпълнение е еднакво нежелано и за длъжника, и за държавата. Затова първото, което правим е да насърчим доброволно плащане чрез уведомителни мейли и обаждания на колцентъра и едва в краен случай да използваме принуда. Този подход е по-икономичен и ефективен., каза по повод на течащата кампания директорът на дирекция Събиране в НАП Боряна Жилова.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |