Събития Проекти за дуално обучение обсъждаха в Мини Марица-изток

Проекти за дуално обучение обсъждаха в Мини Марица-изток

Петък, 05 август 2016 г., 10:55
Размер на буквите
Мини областни управителиОсигуряването на квалифицирани кадри и тяхната по-добра подготовка за практическа дейност, чрез подобряването на връзката между обучение и практика обсъждаха областните управители на четири области в Мини Марица-изток. Губернаторите Георги Ранов на Стара Загора, Станислав Дечев на Хасково, Татяна Петкова на Сливен и Димитър Иванов на Ямбол участваха в работна среща с изпълнителният директор на Андон Андонов. Участниците в срещата обсъдиха нуждата от квалифицирани кадри и тяхната по-добра подготовка за практическа дейност. Андон Андонов представи новия образователен проект на Мини Марица-изток за дуално обучение на ученици от Професионалната гимназия по електротехника и технологии Георги Сава Раковски в Стара Загора, който ще бъде стартиран от началото на тази учебна година. Той заяви и намеренията за разширяването му чрез включването на ученици от Професионалната гимназия по минно дело Св. Иван Рилски в Раднево от следваща учебна година. Изпълнителният директор обсъди с областните управители и проекта за подобряването на връзката между обучение и практика и във висшата образователна степен, чрез откриването на филиал на Минно геоложкия университет Св. Иван Рилски в Раднево. В предварителните разговори с ръководството на университета се предвижда обучението на студенти в две специалности- Технология на открития въгледобив и Минна електромеханика. В МГУ Св. Иван Рилски се обучават 195 работници и служители на Мини Марица-изток.
Областните управители и ръководството на мините дискутираха и възможностите за предприемане на превантивни мерки за предотвратяването на наводнения, за добра координация и ефективност при кризисни ситуации, бедствия и аварии.
Андон Андонов представи на областните управители изградената на територията на рудниците водоотливна система и обвързаността й със състоянието на водоемите в региона. Заместник- изпълнителният директор Димитър Чолаков пък разказа за  предварителната подготовка, извършена тази година за предотвратяване на наводнения и готовността за бързо реагиране при бедствия и аварии. Обсъдени бяха проблеми, свързани с работата на дружеството и областните управи в кризисни ситуации. Гостите заявиха готовност за съвместна работа и подготовка за предстоящия есенно-зимен сезон.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |