Събития Мини Марица-изток ЕАД получи лиценз за регионален жп превозвач

Мини Марица-изток ЕАД получи лиценз за регионален жп превозвач

Събота, 30 юли 2016 г., 07:43
Размер на буквите

лиценз миниИзпълнителният директор на Мини Марица-изток ЕАД Андон Андонов получи лицензия № 302/14. 07. 20016 г., която дава право на дружеството да превозва товари по националната железопътна инфраструктура в определена част от територията на България, съобщиха от мините. Това стана днес на официална церемония в Изпълнителна агенция Железопътна администрация в София. Документът връчи изпълнителният директор на агенцията Веселин Василев в присъствието на главния експерт Венка Стефанова и директорът на дирекция Регулиране към Изпълнителна агенция Железопътна администрация Маргаритка Французова. Андон Андонов благодари на целия екип, който месеци наред работи за лицензирането - ръководителят на жп отдела Живко Бончев, главният инженер по жп транспорт Стойко Иванов и специалистите от жп участъците в рудник Трояново-1 и рудник Трояново-север. За първи път в над 60-годишната история на Мини Марица-изток подвижния железопътен състав може да оперира по националните линии като самостоятелна жп организация.

Това означава, че железопътният транспорт на мините отговаря на всички изисквания на националното и на основните изисквания на европейското законодателство по отношение на превозния процес, организацията на работа и системите за управление на безопасността. Лицензията дава право да се превозват товари в участъка Нова Загора – Стара Загора – Димитровград – Симеоновград. Чрез нея се повишава сигурността на доставките на въглища към топлоелектрическите централи в комплекса Марица- изток като се осигурява възможност те да получават суровина минимум от два рудника. Наличието на лицензия има и икономически ефект за дружеството - 10 пъти се намаляват разходите за преминаване в участъка гара Раднево – гара Любеново-предавателна като се спестяват средствата, които досега са плащани на лицензирани жп превозвачи.
Предвижда се приходите от външни услуги, извършвани от жп транспорта на Мини Марица-изток ЕАД, които в момента са между 3 и 4 млн. лв. на година, да се удвоят . Към дружеството могат да се обръщат всички товародатели, в това число и лицензираните до момента в България жп превозвачи, за да транспортират товари в региона. Това особено важи за превози по жп линия № 83 Симеоновград – Нова Загора, която не е електрифицирана, но осигурява по-пряка връзка от Турция към вътрешността на България и Европа. Лицензията дава и възможност с подвижния състав на Мини Марица-изток ЕАД да се извършва превоз на варовик от находищата в региона към топлоелектрическите централи от комплекса, който те използват за сероочистващите си инсталации. С получаването на лиценз Мини Марица-изток ЕАД стана 14-тото дружество в България, което има право да превозва товари по националната железопътна инфраструктур.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |