Събития Нова кабелна мрежа изгражда EVN в района на бившия Агробиохим

Нова кабелна мрежа изгражда EVN в района на бившия Агробиохим

Сряда, 27 юли 2016 г., 10:42
Размер на буквите
прес EVNНова кабелна мрежа ще изгради EVN в района на бившия завод Агробиохим, съобщи Костадин Величков, член на Управителния съвет на електроразпределителното дружество. В зоната ще бъдат изградени няколко трафопоста и реновирани въдушните електропроводи. Инвестицията е, за да се удовлетворят нуждите на бизнес клиентите на компанията. Новата кабелна мрежа ще бъде изградена за два месеца. Започва и изграждане на нови кабелни мрежи в югоизточната промишлена зона на Стара Загора, в района на ДЗУ, информира още Величков. Общо 11.4 млн. лв. ще са инвестициите на дружеството в Старозагорска област през тази година. Те ще бъдат за изграждане на система за дистанционно отчитане на електромери, развитие на мрежата, повишаване сигурността на захранването, намаление на технологичните загуби и изнасяне на електромерите на границата на собственост. Ще бъдат изградени нови 103.2 км електропроводи и 28 трафопоста. В Стара Загора вече са инсталирани 80 780 дистанционни електромера и 409 балансови по изводи в трафопостовете. Градът е на 100% покрит, уточни Костадин Величков. Над 20 000 са дистанционните електромери в Казанлък, от септември започна поставянето им в Раднево и Гълъбово.

Кражбите на електроенергия в Старозагорска област обаче са нараснали с 54% спрямо същия период на м.г. и са в размер на 208 440 лева. В град Стара Загора те са под 10%, повече ток се краде в Казанлъшко и Радневско.

Намаляват жалбите от недоволни клиенти. За първото полугодие на т.г. са подадени 643 жалби в цялата област, което е с 19% по-малко сравнено със същия период на 2015 година.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |