Събития От НАП проверяват търговски обекти в Стара Загора

От НАП проверяват търговски обекти в Стара Загора

Вторник, 12 юли 2016 г., 13:36
Размер на буквите
плодовеМесец от началото на летния сезон, инспекторите от НАП Стара Загора извършиха 10 проверки на пазари и обекти за продажба на плодове и зеленчуци, съобщиха от местния офис на Агенцията. В 3 от тях са констатирани нарушения на данъчното законодателство. В два магазина е установена разлика между касовата наличност и маркирания оборот на фискалното устройство, а в друг на инспекторите не е издадена касова бележка. В момента се извършват проверки дали търговците спазват осигурителното законодателство. На информационният телефон: 0700 18 700 са подадени 6 сигнала за неиздаване на касова бележка. Четири от тях са били коректни и след извършени проверки, инспекторите са констатирали нарушения на данъчното законодателство. Оперативните проверки през летния сезон са част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на рискови браншове. Наблюдения и проверки се извършват в магазини за хранителни стоки, увеселителни заведения и ресторанти. Същите включват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП.
Основната ни цел е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не налагането на санкции. В този смисъл съветваме гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка на стока или услуга, апелират данъчните инспектори.
В случай, че не им бъде издадена такава могат да сигнализират на телефон: 0700 18 700 на цената на градски разговор, или в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |