Събития Първата в света околосветска обиколка с електрически мотоциклет ще мине през София и Стара Загора

Първата в света околосветска обиколка с електрически мотоциклет ще мине през София и Стара Загора

Петък, 08 юли 2016 г., 12:49
Размер на буквите
 
1el scuterПървата в света околосветска обиколка с електрически мотоциклет, осъществявана от 25 холандски студенти от Eindhoven University of Technology - Холандия (Nо 1 технологичен университет в Холандия) ще премине през София и Стара Загора. Регионалният офис за Югоизточна Европа на Световния алианс за децентрализирана енергетика и Търговско-промишлена палата - Стара Загора са национални партньори по проекта. Инициативата е подкрепена и от община София, община Стара Загора, Регионален Академичен Център Стара Загора (РАЦ Стара Загора) и oт Тракийски университет. Град Стара Загора е избран за един от двата български града в които ще бъде представен проекта, поради приноса на ТПП - Стара Загора и РАЦ Стара Загора за интелигентното използване на енергията, за прилагането на възобновяеми енергийни източници, за популяризиране на екологичния транспорт и поради градивните и изключително позитивни политики на Общината, насочени към екологично и устойчиво развитие. Церемонията по официалното посрещане на електрическия мотоциклет и съпровождащите го 7 автомобила с холандските студенти ще се проведе пред сградата на община Стара Загора, а старозагорския кмет Живко Тодоров е патрон на събитието.
Обиколката ще се осъществи в рамките на 80 дни и 40 000 км и ще мине през България. Турнето ще пристигне в София на 17 август 2016 г., а на 18 август 2016 г. са предвидени две събития по приветстването им - в София и в Стара Загора, с кратка демонстрация на мотоциклета. След това студентите ще отпътуват за Турция.
По протежение на маршрута на околосветската обиколка, местни организации и локални партньори организират свои събития за отразяване и за осъществяване на контакти между холандските студенти по електрическа мобилност и местни студенти, бизнеса и обществеността.

Сайтът на проекта е www.storm-eindhoven.com.

Национални и международни публични фигури, които подкрепят проекта са:

  • JAN PETER BALKENENDE - Министър Председател на Холандия 22 юли 2002 - 14 октомври 2010. Награден с приза "Gouden RAI Wiel" in 2011 за своя принос в развитието на автомобилния транспорт, благоприятстващо околната среда.

www.youtube.com/watch?v=NP3jFmen6iI&feature=youtu.be&list=PLxwyVf7BtIce1pixUlR03Ex1ZEd_0d7HU

  • RICK NIEMAN - известен водещ на новините в RTL 1996 г. - април 2015 г., работи като журналист в няколко други програми, включително CNN. Понастоящем той води токшоу всяка неделя по WNL opZondag, което коментира актуални събития

www.youtube.com/watch?v=6SzNu2ev4y0

Още за проекта може да се види на

https://www.youtube.com/watch?list=PLxwyVf7BtIce1pixUlR03Ex1ZEd_0d7HU&v=gXI_RT3CZYE

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |