Събития Развитието на туризма в Казанлък обсъждаха на работна среща

Развитието на туризма в Казанлък обсъждаха на работна среща

Петък, 08 юли 2016 г., 09:20
Размер на буквите
работна среща От началото на годината страната ни е посетена от около 2 млн. чуждестранни туристи, което е ръст с 13.9 % в сравнение със същия период на миналата година. Регистрирани са над 4,6 млн. нощувки в страната, а приходите от тях са близо 190 млн. лв., съобщи в Казанлък министърът на туризма Николина Ангелкова. Над 220 хиляди туристи са посетили Казанлък през тази година и туристопотокът се увеличава. Тя пристигна в Града на розите на среща с представители на розопроизводителите, хотелиерите и други заинтересувани от развитието на туризма в Казанлък и региона. На срещата са били обсъждани въпросите за трудовата миграция, като според министър Ангелкова от туристическият бранш ще могат по облекчен път да наемат работници от трети страни, заради липсата на кадри у нас. Има и 30% ръст на туристите от Русия, почиващи у нас. На база данните предоставени от руските турооператори България е на 3-то място като предпочитана дестинация. Министър Ангелкова припомни, че за това е допринесло и увеличената възможност за чартърни полети от Черноморието до Русия. През миналата година самолетите са летели от 15 май до 30 септември, докато от тази година сезонът започва през април и продължава до 30 октомври. 
Според маркетинговите проучвания за водещите ни туристически пазари, розата е един от символите, с които чужденците най-често асоциират България. Трябва да обединим усилията на всички ангажирани в процеса, за да направим този регион още по-популярен и да го утвърдим като една от най-посещаваните туристически дестинации, коментира министър Ангелкова.
Една от деветте маркетингови туристически зони, според Концепцията за туристическо райониране на България, обхваща „Долината на розите“ и носи това име. Регионът е известен и като Долината на тракийските царе. Тук попадат и повече от 200 туристически атракции, които са включени в онлайн регистъра на Министерството на туризма. По време на дискусията са обсъдени и въпроси за разширяването на материално-техническата база и повишаването на качеството на предлаганите услуги, както и по-доброто кадрово обезпечаване на туристическия бранш.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |