Събития Влиза в сила увеличение на цената на тока в Старозагорско

Влиза в сила увеличение на цената на тока в Старозагорско

Петък, 01 юли 2016 г., 15:52
Размер на буквите
1ЕВН Стара ЗагораЦената на електроенергията за абонатите на EVN в Старозагорско се увеличава с 0.83%, реши Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Клиентите на EVN в областта ще плащат по-скъп ток от днес. За абонатите на другите електроразпределителни дружества ще има незначително намаляване на цените или стойностите ще се запазят – за новия регулаторен период няма да има промяна на цената на тока за клиентите на ЧЕЗ в Западна България, а за тези на Енерго Про намалението е с 0.88%. Новата цена ще е валидна през новия регулаторен период до 30 юни 2017 г. По закон обаче корекции може да се правят през три месеца при значително изменение на ценообразуващ елемент. От EVN съобщиха, че заради промяната дружествота дава възможност гражданите сами да отчетат електромерите си и да предоставят данните. Самоотчитането се извършва по желание на клиентите, които трябва да попълнят показанията на електромерите си в декларация, която се предоставя и попълва на място в офис на EVN.
Приемане на декларациите ще се извършва от днес до 4 юли 2016 г. (понеделник) включително, от 8.00 до 17:00 часа. При попълването се посочват ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер, които фигурират във всяка фактура.
Желателно е клиентите да оставят и актуален телефон в случай на грешно подадени показания. На база на предоставените данни от самоотчета дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 30 юни 2016 г. включително по старите цени, а от 1 юли 2016 г. – по новите тарифи, определени от КЕВР.
За всички, които не пожелаят да отчетат сами електромерите си към 1 юли 2016 г., количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на последното отчитане през юни 2016 г. до 30 юни 2016 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период. Количеството консумирана енергия по нови цени пък ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 юли 2016 г. до датата на следващото отчитане през юли 2016 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.

Информацията за консумацията във фактурите ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни 2016 г. включително и потребление по нови цени от 1 юли 2016 г.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |