Събития Общинските съветници подкрепиха финансиране за ремонти на инфраструктура в Стара Загора

Общинските съветници подкрепиха финансиране за ремонти на инфраструктура в Стара Загора

Четвъртък, 30 юни 2016 г., 16:04
Размер на буквите
1съветници СЗС 48 гласа за Общинският съвет в Стара Загора осигури собствено финансово участие при изпълнение на проект „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Стара Загора“. Проектното предложение на Община Стара Загора съдържа рехабилитация на СОУ Железник и ОДЗ 58 Звездица в кв. Железник, ОДЗ Звънче в кв. Три чучура – север , ГПЧЕ Ромен Ролан,  IX  ОУ Веселин Ханчев, както и на СОУ Иван Вазов. Ремонтните дейности включват подмяна на дограми, фасади, врати, осветителни тела, ел. и ВиК инсталации, изграждане на асансьори и рампи, за да се осигури достъпна среда, топлоизолация на сградите, благоустрояване на спортни площадки, ландшафтно оформление на прилежащите пространства и други. Общата стойност е над 15 млн. лева, като от тях безвъзмездната финансова помощ са 14, 9 млн. лева. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца от датата на подписване на договора за безвъзмездна финансова помощ. Съветниците подкрепиха единодушно и промени в проектното предложение за Възстановяване и усилване на носещата конструкция на сградата на покрит плувен басейн, което е част от проекта по програма Jessica за цялостна рехабилитация на сградата на градския басейн. Новото обстоятелство - изтъняване на армировка и силна корозия в аварийно състояние на таванската плоча на басейна от мазилката до разкриване на бетоновата основа, е било онстатирано в процеса на изпълнение на строително-монтажните дейности при упражняване на авторски надзор на обекта.
Ремонтът на плувния басейн е тежък. Няма как да не вземем предвид констатираната нарушена конструкция, защото това би застрашило живота и здравето на децата, които спортуват там, категоричен бе кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Реалното положение не може да се види при предварителните обследвания, а чак след като започне да се кърти и работи. Взети са мерки, дадено е добро решение на проблема, което защитава интересите както на Общината, така и на ползващите обекта. Избрали сме най-евтиния вариант за ремонт, но и такъв, който не застрашава спортуващите. Това е и причината да се забавим във времето, допълни кметът.
За реализирането на допълнителните дейности, както и изискванията на техническите карти на предписаните материали по проекта за възстановяване и усилване на конструктивните елементи с композитни материали, ще бъдат необходими по експертна оценка на база проект още средства в размер на 750 хил.  лева. Срокът за изпълнение на обекта ще се удължи до края на месец август  2016 година. 
По време на общинската сесия бе осигурено собствено финансово участие при изпълнение на проект Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора – фаза ІІ. Предложението бе прието с 42 гласа за. Дейностите, предвидени в проектното предложение,  включват реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда на площадното пространство пред сградата на Общинска администрация, пешеходната зона по бул. Цар Симеон Велики – от ул. Хаджи Димитър Асенов до бул. Патриарх Евтимий, както и паркоустрояване на парк Митрополит Методий Кусев (Аязмото). Общата стойност на проектното предложение е над 16 млн. лева, от които 15, 7 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, а срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца - от датата на подписване на договора за безвъзмездна финансова помощ.

На редовното заседание на местния парламент бяха гласувани  на второ четене Наредбата за рекламно-информационни елементи и рекламна дейност нa територията на Община Стара Загора и промените в нея, както и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинската собственост на Община Стара Загора. Старейшините разгледаха на първо четене Наредбата за изменение и допълнение на
Наредбата за реда за упражняване правото на собственост на Община Стара Загора върху капитала на търговските дружества.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |