Събития БТПП участва в 119-та асамблея на ЕВРОПАЛАТИ и в заседанието на Борда на директорите на асоциацията

БТПП участва в 119-та асамблея на ЕВРОПАЛАТИ и в заседанието на Борда на директорите на асоциацията

Понеделник, 20 юни 2016 г., 13:47
Размер на буквите
1thumb main 1w1119-та пленарна асамблея на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати (ЕВРОПАЛАТИ) и редовно заседание на Борда на директорите на асоциацията се проведоха в Загреб,  Хърватия. БТПП бе представена от председателя на Палатата Цветан Симеонов. Участниците бяха приветствани от председателя на Хърватската стопанска камара – Лука Бурилович, който сподели, че единственият начин за постигане на конкурентоспособност на икономиката е създаването на подходящи политики и модернизирането на търговско-промишлените палати, които да задоволяват исканията на своите членове. Без бизнес дигитализация, не може да се очаква икономически растеж, акцентира г-н Бурилович. Рихард Вебер, председател на ЕВРОПАЛАТИ, също приветства участниците в 119-та пленарна асамблея, като акцентира, върху въпросите с бежанците, както и необходимостта от укрепване на качеството на европейското образование. След официалното откриване, разискванията се фокусираха върху постиженията и новостите в дейността на ЕВРОПАЛАТИ за периода 2015 - 2016 година. Обобщаващ доклад по този въпрос изнесе председателят на ЕВРОПАЛАТИ Рихард Вебер.
Зам.-председателят на Хърватската стопанска камара Желимир Крамарич представи темата Дигитална икономика – ролята на палатите. Представители на търговско-промишлените палати от Унгария, Чехия, България, Малта и Украйна представиха своя опит в дигиталните платформи.
Потвърдено бе провеждането на традиционния Европейски парламент на предприятията (13 октомври 2016 г., Брюксел). БТПП ще информира допълнително за условията за участие. Както е известно всяка страна-членка може да участва с толкова делегати, колкото депутати в Европейския парламент има – за България местата са 17. При интерес за участие, може да се свързвате с: дирекция Международно сътрудничество и международни организации на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .
Дискутирано беше още проектното предложение на ЕВРОПАЛАТИ за съдействие за социализиране на емигрантите. БТПП потвърди интереса си за участие в проекта. Марта Шулц, вицепрезидент на Австрийската стопанска камара изнесе доклад на тема Ден на предприемача.

Председателят на бюджетната комисия на ЕВРОПАЛАТИ представи финансовото състояние през 2015 г. и бюджета за 2016 година. 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |