Събития Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) проведе среща на тема Научи ме да умея, кампания целяща придобиването на практически умения

Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) проведе среща на тема Научи ме да умея, кампания целяща придобиването на практически умения

Сряда, 15 юни 2016 г., 08:40
Размер на буквите
Живко и Ева ПауноваЕвродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) проведе работна среща с председателя на общинския съвет в Стара Загора Емил Христов и заместник-кмета Иванка Сотирова, на която основна тема беше кампанията Научи ме да умея, целяща придобиването на практически умения от младите. На 24 юни 2016 г. в Стара Загора ще проведем първия етап от националната кампанията Научи ме да умея. Стара Загора е точното място за начало на инициативата, защото Общината вече има добър опит с подобни дейности за улесняване на контакта между учениците и бизнеса заяви Паунова по време на срещата. Инициативата е организирана от гражданското обединение Образования България 2030, на което Ева Паунова е един от съинициаторите. В края на юни ще се проведе среща между ученици и успешни предприемачи от града, както и кръгла маса между бизнеса и местната власт, посветена на сътрудничеството в сферата на образованието. След срещите и предвидената работилница за уменията на 21-и век, учениците ще имат възможност за кратък стаж в местни компании, където да получат практическа представа за функционирането на бизнеса.
Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) проведе работна среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров във вторник, 14 юни 2016 г. Срещата е част от работно посещение на българския евродепутат в града, в който тя има европейски информационен офис от 2014 г.
Впечатлена съм и поздравявам кмета и общината за бюджетната дисцпилина, нареждаща Стара Загора сред малкото градове на континента без финансови задължения. Когато общинския бюджет се управлява добре, средствата могат да бъдат разпределени много по-целенасочено и да постигат по-добре заложените цели заяви Ева Паунова. От своя страна Живко Тодоров представи проекта за изграждане на нова спортна зала в града за 4000 души в новоотркития градски парк, както и плановете за цялостно преустройство на централната градска част включително и сградата на Общината.
Основната тема на разговора беше развитието на потенциала на младите в града и региона. Двамата се обединиха около мнението, че развитието на Стара Загора е пряко свързано с успешната реализация на младите в града, което е сред основните приоритети на Общината. Сред другите обсъдени теми бяха съвместни проекти и инициативи, както и актуални теми от европейския дневен ред като предстоящия референдум във Великобритания. Българският евродепутат и кмета на Стара Загора обявиха, че планират да посетят заедно някои от училищата в града през есента, за да разговарят с ръководствата и учениците за регионални, национални и европейски инициативи за стимулиране на дигиталните умения и навлизането на технологиите в образованието.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |