Събития Иновативен метод за опазване на обществения ред въведоха в Стара Загора

Иновативен метод за опазване на обществения ред въведоха в Стара Загора

Вторник, 14 юни 2016 г., 14:55
Размер на буквите
скутериОт днес, пет мобилни групи, придвижващи се с електрически скутери, ще следят за опазването на обществения ред в Стара Загора. Новият вид на инспекторите, мобилността им - прави много по-лесно контролирането на реда в целия град, като главно ще следят парковете и площадките, тротоарите и пешеходните алеи, които не са достъпни за инспектори с автомобили. Радвам се, че екипите са от млади хора, което мисля също ще допринесе за подобряване на реда и контрола в града, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той се срещна на площада пред сградата на Общината с момчетата, които облякоха специално изработените инспекторски униформи. Това е практичен и удобен начин, екологичен също, а и нашият град го позволява, допълни градоначалникът. Идеята за създаването на мобилните групи е била на ресорния зам.-кмет Йордан Николов, каза още Тодоров. Той го поздрави за активността да реализира проекти, с които се подобрява качеството на живот и комфорт на гражданите. Мобилните екипи ще работят със стандартно работно време и ще имат право да санкционират гражданите, които нарушават общинските разпоредби за опазване на обществения ред. Инспекторите ще имат и пряка връзка с Център Градска мобилност към Община Стара Загора, както и с полицията, за да може да реагират адекватно на различните ситуации.

Кметът подчерта, че нововъведените екипи ще изпълняват и превантивна дейност. Момчетата са преминали едномесечен специален курс на обучение за дейността, която ще изпълняват.

Самата система за санкциониране чрез подобни мобилни групи на нарушители на обществения ред е иновативна, обобщи и началникът на Отдел Опазване на обществения ред и управление при кризи Валери Иванов.

Общата сума за закупуване на електрическите скутери е малко над 20 хил. лева. Зареждат се при 220 V, зарядното на скутера е поставено в багажното отделение, а презареждането се случва за около 30 минути.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |