Събития Казахстанско-български бизнес форум в Астана

Казахстанско-български бизнес форум в Астана

Петък, 10 юни 2016 г., 15:54
Размер на буквите
1thumb main 11006Организираната от БТПП бизнес делегация, придрружаваща министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в Казахстан, участва в Казахстанско-български бизнес форум в Астана. Домакин на форума бе Националата агенция по експорт и инвестиции  KAZNEXINVEST. Форумът бе официално открит от зам.-министъра на инвестициите и развитието Ерлан Хаиров. Приветствие към участниците отправи и министър Лиляна Павлова. Тя сподели, че приятелските отношения между България и Казахстан имат не само солидна традиция, но и отлична перспектива. По думите й българският бизнес проявява силен интерес за присъствие в Казахстан. Министър Павлова изрази надежда за иницииране на платформа за българските фирми от различни сектори, чрез която да намерят нови пазари за продукцията си или да открият партньори за създаване на съвместни предприятия. Министърът на регионалното развитие и благоустройството посочи като успешен пример за ефективно сътрудничество между българския и казахстанския бизнес партньорството между Строителна механизация АД - Казанлък, и Казахмис Енерджи ООД. Българската фирма Строителна механизация АД - Казанлък, участваща в бизнес делегацията, проектира и изработи всички машини и съоръжения, необходими за рехабилитация на тръбопроводи чрез прилагане на безизкопна технология и за реализацията на проекта е получила наградата Без изкоп от Международното общество за безизкопни технологии.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи инвестиционната и бизнес среда в България, стимулите на българското правителство за привличане на инвестиции. Той акцентира върху  дейността на БТПП – услугите, които Палатата предлага в полза на бизнеса, независимо от националността на инвеститора.

Подписан бе Меморандум за разбирателство между БТПП и KAZNEXINVEST с цел повишаване на конкурентоспособността на бизнеса в България и Казахстан и предоставянето на база за по-близко търговско партньорство между фирмите, членове на двете организации.

Множество срещи бяха осъществени между българските и казахстански фирми, които са добра подготовка за едно бъдещо сътрудничество.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |