Събития В БТПП София се състоя среща с етиопски дипломати

В БТПП София се състоя среща с етиопски дипломати

Петък, 10 юни 2016 г., 15:07
Размер на буквите
1Ethiopia1006Н.Пр. г-н Негаш Кебрет Ботора, извънреден и пълномощен посланик на Федерална демократична република Етиопия, акредитиран за България и съветници от Посолството посетиха БТПП и обсъдиха възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения с г-н Тодор Табаков, член на Изпълнителния съвет на Палатата. Н.Пр. г-н Ботора сподели, че важна задача в рамките на неговия мандат ще бъде развитие на търговско-икономическите отношения между България и Етиопия, като предложи установяване на по-близки контакти между търговско-промишлените палати от двете страни и подписването на меморандум за сътрудничество. Той определи и перспективните сектори за Етиопия – а именно: селско стопанство, промишленост, текстил, кожена и кожухарска промишленост, производство. Н.Пр. г-н Ботора информира за новоизградените индустриални паркове в Етиопия, които предлагат добри условия за чуждестранните инвеститори.
Г-н Табаков запозна госта си с дейността на Палатата и услугите, които БТПП предлага в полза на бизнеса и предостави информационни материали, акцентирайки върху основните макроикономически показатели на България. Той изрази готовност от страна на БТПП да съдейства за задълбочаване на сътрудничеството с ТПП на Етиопия и отбеляза необходимостта от обновяване на договорно-правната база между двете страни.
Фирмите,които имат интерес за сътрудничество с партньори от Етиопия, могат да се свързват с дирекция Международно сътрудничество и международни организации към БТПП на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел.: 02 8117 494, 8117 421.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |