Събития Лайънс клуб Стара Загора – Августа бе награден за цялостната си дейност през 2015-2016 с отличието КЛУБ НА ГОДИНАТА

Лайънс клуб Стара Загора – Августа бе награден за цялостната си дейност през 2015-2016 с отличието КЛУБ НА ГОДИНАТА

Четвъртък, 09 юни 2016 г., 11:49
Размер на буквите
DSC04864aГлавни акценти на 15-а Национална Конвенция на Лайънс клубовете в България, проведена във Велинград наскоро, бяха 100 години Lions International, 25 години Лайънс в България и предстоящият Европа форум 2016 София. Делегати от Лайънс клубовете от цялата страна взеха участие в проявата, където бе дадена равносметка за изпълненото през изтеклата Лайънс година. В обръщението си към делегатите Дистрикт управителят Пламен Чингаров сподели: Преди 12 месеца ние си пожелахме да направим нашето Лайънс семейство по-красиво, по-величествено, по-хармонично. През тази бързо изминала година, всички вие организирахте и подкрепяхте оригинални инициативи и значими Лайънс каузи, като ги изпълвахте с ентусиазъм, съдържание и емоция. Благодарение на всички вас идеите и кампаниите за силата на хармонията, света на услугите, подарената усмивка, оригами за надежда, дари звезди в детските очи, сподели мира, придобиват реални измерения и са свързани с конкретни лица и успехи. Сред официалните гости бяха лидери на Лайънс движението от Германия и Кипър и представители на Лайънс клубовете от Солун, Драма, Скопие и Охрид.
В рамките на два дни участниците се включиха в организираните тематични обучения. Заедно избраха младежкия посланик на България за Лайънс Европа форум 2016. Сътвориха и откриха изложба с постери, пресъздаващи клубните постижения през годината. Проведоха отчетно - изборно Общо събрание и избраха новия Кабинет 2016-2017 с Дистрикт Управител Момчил Корназов (ЛК Габрово).
Отличия получиха Лайънс членове и клубове, които с енергията, ентусиазма, труда и средствата си сътвориха много добри дела. Награди по направления получиха Лайънс клубовете от Русе, Пловдив, Панагюрище, Велинград, Габрово и Свиленград, а старозагорският Лайънс клуб Августа с президент Анелия Кънева заслужено спечели признанието КЛУБ НА ГОДИНАТА и голямата парична награда от 1000 лв.
На специална тържествена сбирка на 7 юни ДУ Пламен Чингаров гостува на КЛУБА на ГОДИНАТА в града на липите и връчи наградния чек и грамоти за цялостната дейност на Августа заедно с новия Лайънс флаг, който ще присъства на всички клубни дейности и събития. Поздравления получи и Мариана Стоилова като председател на Комисията по околна среда на АЛК Дистрикт 130 България заедно с пожелания за успешна работа и през 2016-2017 Лайънс година като Председател на зона Изток.
През изтеклата година 2015-2016 старозагорци проведоха безплатни профилактични очни прегледи на деца от 5 до 7 години, сгъваха японски оригами в открити уроци с деца и японката Хидео Токуно, дариха хранителни и санитарни продукти на социалната кухня към храм Свети Димитър и дома за социални грижи в с. Лясково, изградиха спортни игрища за плажен волейбол и други игри на открито в парк Станционна градина, осъществиха побратимяване със солунския Лайънс клуб Хераклея, участваха в разяснителни кампании за превенция на диабет и хигиена на ръцете сред старозагорската общественост и подкрепиха благотворителни инициативи на Ротари, Зонта, Инер уил клубове в Стара Загора и участваха активно в Дарителския кръг на Обществен дарителски фонд и Обединена Европа.
Предстои финал на успешната Лайънс година за ЛК Августа в края на юни, когато досегашният президент Анелия Кънева ще предаде щафетата на Николай Колев, който ще ръководи клуба през следващата 2016-2017 година. Вече са набелязани и следващите дейности – предстоят поредица от нова серия безплатни профилактични прегледи на зрението на деца от 5 до 7 години през септември и за диагностика на глаукома при възрастни през есента. Старозагорските лъвове подготвят и довършване на мека настилка и пейки за новите спортни игрища в парк Станционна градина, които скоро ще бъдат открити и достъпни за жителите на града.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |