Събития Среща на представители на старозагорския бизнес с делегация от град Самара

Среща на представители на старозагорския бизнес с делегация от град Самара

Понеделник, 06 юни 2016 г., 19:07
Размер на буквите
DSC02998На 7 юни от 14 ч. в залата на Търговско-промишлена палата – Стара Загора се проведе среща на повече от 20 представители на бизнеса от старозагорски регион с членовете на делегацията от гр. Самара, ръководена от Галина Андриянова, Председател на Градския съвет. В срещата участваха и Александър Филатов, Заместник кмет и ръководител на Департамента за работа на администрацията, Александър Андриянов, Заместник кмет и ръководител на Департамента за потребителския пазар и услуги и Анна Румянцева, началник отдел в Департамента за публични и външни връзки, а така също Красимира Чахова, Зам. кмет на Община Стара Загора. Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора приветства гостите и изрази задоволство, че толкова скоро след посещението на старозагорската бизнес делегация в Самара по повод празника 140 години Самарско знаме и 50 години улица Стара Загора в Самара се посрещат високи самарски гости на старозагорска територия. Г-н Стоилов благодари за изключително добре организираната програма на старозагорската бизнес делегация в Самара и особено за кръглата маса по въпросите за сътрудничеството между самарския и старозагорския бизнес.

На този форум единодушно беше констатирано от всички участници, че има голям потенциал за развитие на двустранните икономически и търговски отношения, който за съжаление не се използва.

Там си дадохме обещание всички заинтересовани институции и организации от двата побратимени града да обединим усилия за да създадем система за съдействие на бизнеса за използване на тези възможности. Убеден съм, че днешната ни среща е важна стъпка в тази посока. А Самарското знаме и историческите ни връзки със сигурност ще ни помогнат, добави г-н Стоилов.

DSC02984DSC02985

Всички участници в срещата се представиха и посочиха конкретни теми и предложения от техния бизнес, за които търсят самарски партньри. Перспективни се очертаха възможностите за партньорство в туризма, селското стопанство, хранителната промишленост, виното, облеклото, недвижимите имоти и др.

DSC02993

Г-жа Андрианова и колегите й изразиха своята голяма благодарност за изключителното гостоприемство и оцениха високо възможностите за икономическо, търговско сътрудничество. Гостите обещаха, веднага след завръщането си да запознаят кмета на Самара с резултатите от проведените срещи и с предложението да се създаде система за комплексна подкрепа на двустранните отношения, вкл. и за създаване на съвместна структура Търговски дом Самара – Стара Загора, който да съдейства за тяхното развитие. Побратимените съседни градове Толиати и Казанлък също биха могли да се включат в този процес.

DSC03005DSC03006

Гостите получиха Икономически годишник на регион Стара Загора, информация за присъстващите фирми и вино от Мидалидаре Естейт.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |