Събития Кукери откриха Улица на занаятите в Казанлък

Кукери откриха Улица на занаятите в Казанлък

Вторник, 31 май 2016 г., 08:13
Размер на буквите
улица на занаятите КазанлъкСимволичното начало на занаятчийската търговия, част от Фестивала на розата 2016, даде вечра кукерската група при Народно читалище Зора – 1902 с. Голямо Дряново. По традиция, Улица на занаятите предоставя възможността на търговци, занаятчии и художници от Долината на розите да представят своите изделия пред хилядите гости по време на празничните дни. На вниманието на жителите и туристите в града са изложени кукли, бижута, украшения, плетива и сувенири, като основен мотив в произведенията им е красивата маслодайна роза. На Улицата на занаятите 2016 са разположени и щандовете на производители и търговци на продукти на основата на розово масло и други етерични култури. Посетителите могат да наблюдават голяма част от изработката на предлаганите стоки и сувенири. До момента от Общината са издадени 180 разрешителни. Сред представените майсторски свидетелства най-голям брой са тези за изработка на накити, следват изобразителното изкуство, художествена обработка на дърво и художествена керамика. Могат да бъдат видяни текстилни изделия, гравюри върху стъкло, играчки и макрамета.

Регионът е известен исторически с близо 17 занаята, добре развити в миналото като гайтанджийство, кожухарство, ножарство, железарство, медникарство, сапунджийство.

Улицата на занаятите 2016 продължава традицията, с предложение от община Казанлък към нейните гости да отнесат още един спомен от Празниците на розата 2016.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |